Loading...
You are here:-Федерика Пига
Федерика Пига2017-12-15T08:06:06+00:00

Федерика Пига

 

Преподавател по италиански език Федерика Пига
“Imparare un’altra lingua non è soltanto imparare diverse parole per le stesse cose è anche imparare altri modi di pensare riguardo a quelle cose”

( Да научиш чужд език не е само да се научиш да назоваваш едни и същи неща с други думи, но и да научиш нов начин да мислиш за тези неща.- Флора Люис)

„За мен преподаването е мисия и страст – искам моите курсисти да се чувстват напълно въвлечени в това италианско приключение, не само чрез граматика и нови думи, но и чрез игри, креативни упражнения, свързани с културата и традициите, песни и др. Искам докато трае занятието курсистите ми да се пренесат в Италия“.

Родена в слънчевата Сардиния, Федерика завършва в „Università degli Studi Di Cagliari “ и след това специализира „Преподаване на италиански за чужденци“ по сертификация CEDILS към Università Ca’ Foscari, Венеция. Започва да преподава още в университетските си години и успеха на нейните ученици я насърчава да продължи да се развива по този път. Когато получава възможността да бъде учител на пълен работен ден, не се поколебава. В часовете си използва основно индуктивен метод на преподаване. Отдавна е избрала хуманистично-афективния подход, който поставя в центъра на занятието ученика. Предпочита го не само защото стимулира креативността й, а и по убеждение – вярва, че всеки учи различно и най-бързо ще постигне резултати, ако вземе предвид индивидуалността и характера на всеки курсист. Нейната мисия е да превърне часовете си в изживяване на автентичната италианска култура, в което да участват възможно най-много сетива. Постига го чрез игри, музика, актуални видео и аудио материали.

Федерика във ВИДЕО & ФОТО

Вашите преподаватели

Получавайте новини за нашите курсове и събития.