Loading...
You are here:-Преподаватели
Преподаватели2017-11-07T12:54:08+00:00
Преподавател по италиански език Иления Турки

Иления Турки

Родена в централна Италия, в красивата планинска местност Абруццо, Иления завършва с отличие университета „La sapienza“ в Рим, а по-късно специализира „Преподаване на италиански на чужденци“ в Сиена, Тоскана. Иления вярва в прагматичния подход и го прилага, ангажирайки курсистите в ситуационни импровизации, спонтанна употреба на наученото и провокирайки ги да разчитат на дедуктивните си способности. Придържа се към хуманистично-афективния подход и адаптира курса съгласно индивидуалните нужди на курсистите. За нея изучаването на чужд език е предизвикателство, път, по който курсистът поема в началото на курса. Преподаването приема за голяма отговорност, но й привилегия, която и позволява да бъде част от този път и да помогне на учещите да постигнат целите си.

Още..

Игор Леонардуци

Роден в Удине, северна Италия, Игор е безспорно най-артистичният преподавател в Долче Стилново. Завършва в „Università degli studi di Padova” и специализира театър и музика. Зад гърба си има множество театрални и музикални участия във фестивали и събития, както в Италия, така и в други европейски страни. Открива любовта към преподаването благодарение на участие в образователни проекти за деца и хора с увреждания. Казва, че при преподаването намира идеалната пресечна точка и поле за израз на различните си заложби. В часовете си съчетава успешно традиционния дедуктивен и индуктивния метод, които разнообразява с игри, ситуационни импровизации, песни и други. Експертните познания и таланта на Игор в областта на музиката и театъра са в основата на успешното планиране и приложение на два от четирите основни компонента, върху които се гради нашата методология: игра и култура.

Още..

Преподавател по италиански език Игор Леонардуци

Федерика Пига

Родена в слънчевата Сардиния, Федерика завършва в „Università degli Studi Di Cagliari “ и след това специализира „Преподаване на италиански за чужденци“ по сертификация CEDILS към Università Ca’ Foscari, Венеция. Започва да преподава още в университетските си години и успеха на нейните ученици я насърчава да продължи да се развива по този път. Когато получава възможността да бъде учител на пълен работен ден, не се поколебава. В часовете си използва основно индуктивен метод на преподаване. Отдавна е избрала хуманистично-афективния подход, който поставя в центъра на занятието ученика. Предпочита го не само защото стимулира креативността й, а и по убеждение – вярва, че всеки учи различно и най-бързо ще постигне резултати, ако вземе предвид индивидуалността и характера на всеки курсист. Нейната мисия е да превърне часовете си в изживяване на автентичната италианска култура, в което да участват възможно най-много сетива. Постига го чрез игри, музика, актуални видео и аудио материали.

Още..

Преподавател по италиански език Федерика Пига
Валерио Еванджелиста

Валерио е роден в красивия град Пескара, намиращ се между Адриатическо море и Апенините. Въпреки, че е завършил право в университета в LUMSA в Рим, неговата страст винаги са били езиците, които смята за най-важният мост за разбирателство между различните култури. Така решава да съчетае професионалното си ангажименти с изучаването на лингвистична педагогика и различни езици, сред които английски, руски и арабски. От 2011 година насам развива и осъществява множество образователни проекти в областта на неформалното образование в различни страни в Европа (сред които Турция, Словакия и Литва), усъвършенствайки своите преподавателски и лидерски качества. Неговият преподавателски подход се състои в това да създаде условия на курсистите за „пълно потапяне“ в дискутираната тема, карайки ги да излязат от зоната си на комфорт, която е основната пречка пред научаването на всяка нова дисциплина. Валерио е влюбен в италианския език, чиято богата лексика пази тайните на десетки векове лингвистична еволюция. Както неговият професор по латински често му е повтарял: „ В италианския език няма синоними, защото всяка дума носи различен оттенък, който я прави уникална и неповторима.“

Още..

Преподавател по италиански език Валерио Еванджелиста
Преподавател по италиански език Михаела Виталий Вълчева

Михаела Виталий Вълчева

Михаела е родена в София и завършва бакалавърска степен Алтернативен туризъм, след което продължава образованието си в италианския университет Università per Stranieri di Perugia. По време на престоя й в Италия работи към Legambiente (една от най – големите асоциации за опазване на околната среда), където за пръв път получава възможността да бъде преподавател на деца.
Участва в младежки разменни проекти, посветени на неформалното обучение, на предимствата и положителните страни за прилагането му на практика. Вярва че, специфичният подход в и към образованието, който подхожда към учещия се (дете или възрастен) по алтернативен, нетрадиционен начин и при който курсиста е по-директното ангажиран в учебния процес, спомага за по-ефективно възприемане на учебния материал и по-добри резултати.

Още..

Запознайте се с нашия метод

Италиански език преподаватели метод

Получавайте новини за нашите курсове и събития.