Yellow circleGreen circle

Често задавани въпроси

Как се провежда обучението?

Обучението се провежда на живо в онлайн платформата Zoom. Преди началото на курса ще получиш линк, с който да влезеш във виртуалната класна стая. Запази го, тъй като ще използваш същия линк за влизане по време на целия курс.

Ще ми се наложи да пропусна урок. Това проблем ли е?

Едно от най-големите удобства на онлайн обучението по италиански е, че можеш да получиш запис, ако ти се наложи да пропуснеш урок. Това е голямо предимство, тъй като всеки урок е важен (програмата на курса е оптимизирана така, че да получиш максимума за минимум време). Все пак практиката на живо е едно най-важните неща, така че е хубаво да сведеш отсъствията до минимум.

Колко голяма е групата?

Групите ни винаги са малки. Броят на курсистите е оптимален за всяко ниво, така че всеки участник да може да получи внимание и да практикува. Обикновено между 8 и 10 курсисти за началните нива, между 6 и 8 курсисти за средно-напредналите и между 5 и 7 за напредналите. Сутрешните и дневните групи обикновено са много по-малки.

Как ще разбирам преподавателя, ако още не говоря италиански?

Твоят преподавател е обучен и сертифициран да преподава италиански език само на италиански (без език посредник). В началото той ще използва само най-лесните и всеобщо познати думи, като същевременно лека полека ще те стимулира да обогатяваш речника си. Постепенно твоят запас от думи ще нарасне и пропорционално на това преподавателят ще започне да се изразява по-сложно.

Учебните материали включени ли са в цената?

Всички материали, необходими, за да вземеш нивото, включително допълнителните материали, които преподавателят ще предоставя по време на курса, са включени в цената на курса.

Какви отстъпки мога да получа?

При записване 20 календарни дни преди началото на курса, получаваш 10% отстъпка. При записване с приятел, ако за пръв път си с нас, също получаваш отстъпка. Ако вече си наш курсист, ще получиш информация за програмата ни за лоялност по имейл.

Устройството, от което се включвам, трябва ли да има камера и микрофон?

Микрофонът е задължително условие, за да участваш в курса. Без него няма да можеш да се възползваш от едно най-големите предимства: практиката на живо с преподавател италианец. Горещо ти препоръчваме да използваш и камерата винаги, когато можеш – така връзката с преподавателя и останалите участници ще е ще е по-непосредствена.

Ще получа ли сертификат?

За да получиш електронен сертификат за завършено ниво от Долче Стилново на български или италиански език, трябва да имаш 70% присъствие на часовете и успешно взет финален тест (над 60%).

Важно: нашият сертфикат се признава от повечето италиански университети, но винаги първо трябва да провериш с университета, за да си сигурна/сигурен.

Искам и учебник на хартиен носител. Мога ли да получа такъв?

Ако за теб е по-удобно да имаш физическата учебна система, можеш да я купиш от нас. Като наш курсист имаш и голяма отстъпка от пазарната й цена. За учебник на хартиен носител, моля обърни се към офиса: office@dolcestilnovo.bg