ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК
НИВО А1.2

Вече имаш базата на италиански и искаш да продължиш напред? Benissimo!

С Долче Стилново ще учиш сякаш вече си в Италия. 52 уч. часа на живо с професионален преподавател италианец, където и да си.

ONLINE
Ниво A1.2
5/6/2024
 - 
22/7/2024
355
лв.
395
 лв.
лв.
Понеделник и срядa:
19:00
 - 
21:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
23.12.23-07.01.24

52 уч. часа на живо с професионален преподавател италианец. А1.2 е подходящо за теб, ако вече имаш базова граматика и лексика (учил си италиански между 40 и 70 часа).

В това ниво ще научиш:
Advantages icon
Как да поръчваш в италиански ресторант
Advantages icon
Италианската храна и пазаруване
Advantages icon
Да разказваш за себе си, навиците си, семейството си
Advantages icon
Да описваш интересите си и свободно си време
Advantages icon
Да разказваш минали случки
Wait list
Blue circle

"Да учиш италиански с професионален преподавател, за когото това е майчин език, е огромно предимство."

Famous italian creation imageYellow circle
1

Най-добрите преподаватели от Италия

С теб ще работят само първокласни преподаватели от Италия. Те имат опита и квалификацията, за да те улеснят максимално в процеса на учене. Освен това - обожават работата си, винаги са позитивно настроени и готови да те подкрепят

Изпитана методология

Използваме интерактивна методология на „пълно потапяне“ (преподаваме италиански на италиански). Стотици доволни курсисти казват, че нашата методология ги стимулира да научават неусетно и да прилагат на практика наученото веднага.

2
3

Практика от Ден 1

Има ли начин да се справиш с езиковата бариера? Направи така, че тя да не се появява. Говорим само италиански от първия ден. Редовната практика помага да превърнеш пасивните знания в активни.

Обучение на живо от всяка точка на света

Най-доброто от груповата динамика, онлайн света и индивидуалния подход. Удобството да участваш на живо, където и да си + възможността да гледаш запис.

4
Yellow circle
Yellow circleGreen circle

Програма на курса

Лексика и разговор
Да поръчаме в италиански ресторант
Да разкажем за семейството си
Храна и супермаркет
Моите интереси и какво правя в свободното време
Един ден от моя живот (навици и предпочитания)
Да разкажем минали случки
Италианска култура
Живот по италиански
Италиански градове: Болоня
Италианските жестове: Хранене
Фантоцци
Най-важната граматика в това ниво
Определителен и неопределителен член в италианския език
Модални глаголи (potere, volere, dovere)
Безлични форми (c’è, ci sono, si fa)
Сегашно продължително време (Presente progressivo)
Въведение в Passato prossimo

Бонуси

Classroom icon

Онлайн
класна стая

Безплатна онлайн класна стая с персонализирани упражнения и материали

Video and audio recordings icon

Записи от занятията

Не пропускай нито
урока по италиански, нито неотложния си ангажимент

Success icon

Програма за лоялност

Отстъпка  за всяко следващо ниво и закупуване на учебни материали

Free materials icon

Материали

Допълнителни материали за оптимални резултати при учене в дигитална среда

Bonus icon

Подарък

Получаваш 10 % отстъпка, ако се запишеш 20 календарни дни преди курса

За мен ли е ниво А1.2?

Ниво А1.2 е подходящо за теб, ако вече си учил между 40 и 70 часа италиански език, ако знаеш базова граматика и лексика, и можеш да правиш кратки, лесни изречения.

Искаш по-конкретна информация? Ето от какво вече трябва да имаш представа:
Advantages icon
мъжки и женски род на съществителните
Advantages icon
окончанията на прилагателните
Advantages icon
трите спрежения на правилните глаголи
Advantages icon
определителен и неопределителен член
Advantages icon
базова структура на изречението
Advantages icon
базова лексика (между 300 и 500 италиански думи)
Yellow circle

Отзиви от мрежата

Five stars testimonials icon
5.0 от 5
250+ гласа
Five stars testimonials icon

Страхотно потапяне в автентична италианска среда, с много добри преподаватели италианци, с интуитивен метод на преподаване и непринудена обстановка.

Christina Todorova
Five stars testimonials icon

Да учиш в Долче Стилново е истинско удоволствие. Очарована съм от начина на преподаване, от приятелската среда и забавлението. Нямам търпение да продължа напред със следващото ниво, да науча повече за културата, за Италия и разбира се някой ден, благодарение на Долче Стилново и преподавателката ми, да говоря съвършен италиански. Grazie mille, cara Vale! ❤️❤️❤️

Цветомила Манчева
Five stars testimonials icon

Много съм щастлива, че попаднах на този курс и най-вече, че имам толкова прекрасен преподавател, като Валентина. На чаша вино бихме се забавлявали чудесно, а аз бих се опитала да говоря по-свободно на италиански. Не мога да дам препоръка за подобрение, тъй като съм изключително доволна. Това е най-добрата възможност за изучаване на езика тук в България. Бих препоръчала курса на всеки като по-добра възможност за изучаване на езика. Мисля, че ако се превежда всичко на български, по-трудно и по-бавно се научава. Била съм и на друг курс и не се научих да говоря нищо.

Бойка Мирчева
Five stars testimonials icon

Вашата школа като база, преподаватели, методи и атмосфера, е перфектна във всяко отношение. "Пълното потапяне", според мен, изключително много допринася за активирането на лексиката, която разпознавам като значение, но не съм започнала да използвам. Смятам, че дума се научава истински, когато се създаде ситуация, в която да се използва, а "пълното потапяне" прави именно това.

Мария Игнатова

За мен ли е методологията на „пълно потапяне“?

Щом си тук, значи имаш желание за нещо ново, различно и интересно! Според нас, няма по-добър и по-приятен начин да научиш италиански от този да се потопиш напълно в културата и да практикуваш постоянно с тези, за които италианския е майчин език. Особено, когато става въпрос за квалифицирани преподаватели, които са обучени да преподават италиански именно чрез тази система (използвайки само италиански).

Научи повече
Yellow circle

Какво трябва да знам за курса преди да започна?

Преди да стартираш това вълнуващо пътуване, ще се опитаме да ти помогнем да изградиш правилна представа за това, което предстои.

01. Активно участие в час

Методологията на “пълно потапяне” предполага много практика и твоето активно участие в час. Онлайн сме, но няма разлика с физическа класна стая. Онлайн не значи, че е лекция или семинар, на който е достатъчно да отделяш малко или никакво внимание, докато вършиш нещо друго. (Оптимални) резултати се постигат с включена камера, пълното ти внимание и активно присъствие - участие в практиката и задачите, задаване на въпроси, проактивна обратна връзка. Ако предпочиташ пасивен метод (без твоето активно участие), нашите курсове не са за теб.  Ако не си склонен да участваш в практиките и в дейностите, предложени от преподавателя, няма да получиш добри резултати.

02. Формулата на успеха

Какво да очакваш от нас и какво да очакваш от себе си? Използваме интердисциплинарен подход, за да създадем оптимални условия за учене на италиански и потапяне в италианската култура. Но това е само базата, върху която ще стъпиш, за да стартираш това начинание. Успехът ти в курса е функция на времето и усилията, които ще вложиш.

03. Калибриране на очакванията

Значи ли това, че ако имаш зает график, не трябва да се включваш? Не, повечето курсисти са заети и учат “за удоволствие”. Но е важно да калибрираш очакванията си. Започни от целите си. Учиш за забавление или за изпит CELI? Знаейки целта, трябва да вложиш усилия и време, пропорционални на нея. В групите ще има курсисти, които учат за вдъхновение, но и немалко с конкретни цели, обвързани със срок (университет в Италия, работа, квалификации). Преподавателите изграждат подхода така, че всеки да може да преследва целта си и да напредва спрямо нея. Но за хармоничната среда в групата, всеки трябва да калибрира очакваният си, да поеме отговорност за собствените си възможности и напредък, и да не се сравнява с другите. Трябва да очакваш, че ще има курсисти, които изглежда напредват по-бързо и такива, които напредват по-бавно.

04. Приятно-трудно

Ученето на италиански е вдъхновяващо и обогатяващо. Но трябва да сме наясно, че ученето и усъвършенстването на нов език (или друго умение), е дългосрочен и трудоемък проект. Правилната нагласа е да очакваш, че ще има трудни моменти по пътя и при възможност - да се подготвиш за тях. Например - при тази методология често ще си извън зоната на комфорт. Защо? Много неща ще са ти непознати, а ние ще очакваме активно участие, ще очакваме да правиш грешки. За много от нас, да правим нещо, в което още не сме перфектни, е некомфортно. Но нека запомним, че “некомфортно” не значи “неефективно” или “безрезултатно”. Еволюционно сме устроени да бягаме от  трудностите и несигурността, но всеки процес на растеж включва и трудности, и дискомфорт (и страх от непознатото). Въпреки, че курсистите се фокусират върху “лекотата”, с която научават, или “приятния” начин, по който е поднесен материала, трябва да очакваш, че в някакъв момент ще ти е трудно (може да нямаш никакво време; да не разбираш аспект от граматиката - congiuntivo е добър кандидат; някой друг привидно да знае и може повече от теб). Каква ще е твоята стратегия тогава? Първата стъпка е да промениш нагласата си за пътуването, което предстои. Като всичко, което си заслужава, няма да бъде само приятно, а “приятно-трудно”.

Често задавани въпроси

Как се провежда обучението?

Обучението се провежда на живо в онлайн платформата Zoom. Преди началото на курса ще получиш линк, с който да влезеш във виртуалната класна стая. Запази го, тъй като ще използваш същия линк за влизане по време на целия курс. Учебните материали, домашните и допълнителните материали, както и записите от уроците се предоставят в отделна класна стая. Записите от занятията се пазят само два месеца след датата на публикуване, затова молим те, не забравяй да ги запазиш и на собствен носител.

Ще ми се наложи да пропусна урок. Това проблем ли е?

Едно от най-големите удобства на онлайн обучението по италиански е, че можеш да получиш запис, ако ти се наложи да пропуснеш урок. Това е голямо предимство, тъй като всеки урок е важен. Програмата на курса е оптимизирана така, че да получиш максимума за минимум време от обявените уч. часове (40 мин) за всеки курс. Въпреки това предимство, практиката на живо е едно най-важните неща, така че е хубаво да сведеш отсъствията до минимум.

Колко голяма е групата?

роят на курсистите в групите е оптимален за всяко ниво, така че всеки участник да може да получи внимание и да практикува. Стандартните групи са между 8 и 12 курсисти, но понякога има и по-малки групи. Минаималният брой участници е 6-тима курсисти. Научи повече в Правилата за записване: https://italianskieziksofia.bg/zapisvane

Как ще разбирам преподавателя, ако още не говоря италиански?

Твоят преподавател е обучен и сертифициран да преподава италиански език само на италиански (без език посредник). В началото той ще използва само най-лесните и всеобщо познати думи, като същевременно лека полека ще те стимулира да обогатяваш речника си. Постепенно твоят запас от думи ще нарасне и пропорционално на това преподавателят ще започне да се изразява по-сложно.

Учебните материали включени ли са в цената?

Всички материали, необходими, за да вземеш нивото, включително допълнителните материали, които преподавателят ще предоставя по време на курса, са включени в цената на курса.

Какви отстъпки мога да получа?

При записване 20 календарни дни преди началото на курса, получаваш 10% отстъпка. Ако вече си наш курсист, ще получиш информация за програмата ни за лоялност по имейл.

Устройството, от което се включвам, трябва ли да има камера и микрофон?

Микрофонът е задължително условие, за да участваш в курса. Без него няма да можеш да се възползваш от едно най-големите предимства: практиката на живо с преподавател италианец. Горещо ти препоръчваме да използваш и камерата винаги, когато можеш – така връзката с преподавателя и останалите участници ще е по-непосредствена, а резултат от курса - по-добър.

Ще получа ли сертификат?

За да получиш електронен сертификат за завършено ниво от Долче Стилново на италиански език, трябва да имаш 70% присъствие на часовете и успешно взет финален тест (над 60%), предаден най-късно 7 календарни дни след крайната дата на курса.

Важно: При определени обстоятелства, можем да направим изключение и да изготвим сертификат и при неспазен 7-дневен срок за предване, но в този случай е необходимо задължително да получим имейл от курсиста с молба срокът да бъде удължен. При спазен срок за предаване на теста, курсистите получават сертификата по електронен път до 2 седмици след проверка на теста.

Важно: нашият сертфикат се признава от повечето италиански университети, но някои университети имат специални изисквания. Молим да провериш какви точно са те и дали нашият сертификат ще ги покрие.

Искам и учебник на хартиен носител. Мога ли да получа такъв?

Материалите са дигитални и ще ги получаваш от нас в хода на занятията. Ако искаш да се сдобиеш с учебник на хартиен носител, който да ти е в допълнителна помощ за учебния процес (NB!: учебника не е задължителна част от програмата, а е за теб само ако имаш повече време и искаш допълнителни упражнения), можеш да ни питаш за наличности - в момента разполагаме с учебници за нива А2, В1 и В2. Като наш курсист имаш и голяма отстъпка от пазарната им цени. За учебник на хартиен носител, моля обърни се към офиса: office@dolcestilnovo.bg

Трябва ли да уча и самостоятелно, извън уроците?

Да, смятаме, че е необходимо и горещо препоръчваме да предвидиш и планираш време за регулярна самоподготовка още в самото начало. Твоят успех в курса и колко ще напреднеш са функция на времето и усилията, които ще можеш да вложиш.

Графикът ми е много натоварен, мога ли да участвам в курса?

Ние се опитваме да създадем оптимални условия за изучаването на италиански, но твоят успех в курса е твои ръце. Всеки курсист има различни цели - някои учат само за удоволствие и развлечение, други - за университет или професионално развитие. Нашите преподаватели познават индивидуалните цели и мотивация на всеки курсист и адаптират подхода си. Ако искаш да се включиш, но нямаш много време за самоподготовка (извън часовете), трябва да калибрираш очакванията си спрямо времето и усилията, които ще вложиш.

Предстоящи курсове

28 May
 - 
11 Jul
ONLINE

Ниво A1.2

28/5/2024
 - 
11/7/2024
395
лв.
395
лв.
лв.
Вторник и четвъртък:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
01.05, 06.05
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
5 Jun
 - 
22 Jul
ONLINE

Ниво A1.2

5/6/2024
 - 
22/7/2024
355
лв.
395
лв.
лв.
Понеделник и срядa:
19:00
 - 
21:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
23.12.23-07.01.24
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!