7 преподаватели споделят. Джулия

Джулия, преподавател пар екселанс - преподава на италианци, на чужденци, включително на преподаватели и изпитващите на CELI. Живее за семейството си и за учениците си... в едно от най-красивите кътчета на Италия – приказен крайбрежен град южно от Рим

Джулия, ти работиш с хора от цял свят, преподаваш и на деца, и на възрастни, включително обучаваш преподаватели за сертификация и за изпитите CELI. Каква искаше да станеш като малка?  

Исках да стана дипломат и да обикалям света. Но моите родители винаги са искали да бъда учител. Аз самата разбрах, че да преподавам италиански на чужденци е моето призвание 2012-та година. Беше по време на стажа след като преминах процеса по сертифициране DITALS… Още на първия ми урок с първата ми група международни студенти.

Ти имаш опит в преподаването на различни аудитории – от държавните училища в Италия, до курсисти от всякакви народности, включително обучаваш изпитващите преподаватели за реномирания изпит CELI. Какво би казала за българските курсисти, сравнявайки ги с другите националности? Какво би ги посъветвала, за да имат успех?

Българскитекурсисти определено имат талант за чужди езици. Това, което ще им помогне да се справят още по-добре, е да се опитат да мислят само на италиански по време на часовете. Да бъдат спокойни и да се опитат да се отпуснат.

Какво ти помага и те мотивира в трудни времена?   

Мисълта за семейството ми. Ковид беше труден заради невероятната изолация, невъзможността да се подкрепяме един друг. Но моето семейство и децата ми ми дават сила.

Назад