За нас

Green circle
Blue circle
Да учиш от професионален преподавател, за когото това е майчин език, е възможност, която не е за изпускане.
1

Школата

Долче Стилново е първата школа по италиански език в България, в която за всички нива преподават само висококвалифицирани, опитни преподаватели от Италия. Те знаят как да обяснят граматиката, така че да я разбереш и как да те предразположат, така че да забравиш за притеснението, че говориш чужд език.

Знаеш ли рецептата за перфектния курс по италиански език?

Едновременно приятен и полезен, от който можеш да получиш много за кратко време, който те зарежда, мотивира, пренася те в Италия… В Долче Стилново получаваш това винаги, независимо на кой преподавател ще попаднеш и от кое ниво ще започнеш.

Висок професионализъм, подготовка, отдаденост, атмосфера, ентусиазъм, импровизация и страст по италиански. Твоята малка Италия е тук и те очаква.


Часовете по италиански са истинско удоволствие.

Мисия

Създадохме Долче Стилново, за да предложим възможно най-добрите курсове по италиански език. За нас е важно освен качествено обучение, клиентите да получат и цялостно изживяване на всичко, което е Италия, и което ни привлича към нея. Това е причината да работим само с професионални, отдадени преподаватели италианци (знаем, че и в България имаме прекрасни преподаватели, но нашата концепция е различна: "пълно потапяне" в културата и езика + автентично изживяване на Италия ).

Докато са с нас, курсистите трябва забравят, че ученето е трудно, трябва да се чувстват сякаш са в Италия, да усетят автентичната й атмосфера. Надяваме се да могат да се вдъхновятот нея, да се влюбят, да я почувстват по-близка и в крайна сметка това да ги обогати.

Курсовете  ни са ориентирани към българи, но с началото на пандемията и затварянето на физическите врати, отворихме границите. Сега с нас учат и курсисти от почти всички европейски страни.

2
Ще заобичаш Италия
още повече!
3

Италия

Италия с нейната красота, стил на живот, история и изкуство, е нашият извор на вдъхновение. Тя е и главно действащо лице, и дестинация на часовете с Долче Стилново. В тях създаваме много атмосфера и настроение, така че да почувстваш позитивната енергия на Италия и да се заредиш, дори след дълъг ден.

Занятията са създадени така, че да да дат на курсистите това, от което имат нужда и да им напомнят защо обичат Италия и италианския. Всичко, освен задължителната педагогическа програма (граматика, лексика и езикови компетенциипо ОЕЕР), може да се персонализира и адаптира според интересите и нуждите на групата.

Създадохме мястото, което търсихме като клиенти, но още не съществуваше.

Нашата история

Едва ли има по-скромно начало от нашето. Някой път ще ти разкажем как една обща мечта събра една малка група мечтатели и ги хвърли в това приключение, наречено Долче Стилново. Училището, което искахме да бъде новият стандарт в обучението по италиански, където учителите са пътеводители и партньори на курсистите. Или може би мястото, което търсехме ние като клиенти, но не намирахме.

Когато преди 8 години оповестихме на света, че отваряме „най-доброто училище по италиански“, той… не беше ентусиазиран. Днес Долче Стилново е италианската школа с най-висок рейтинг и с качество високо над средното в Италия. Нашето Долче семейство порасна с над 8000 доволни курсисти.

А най-много се радваме за това, че повечето от тях започват при нас от нулата и извървяват с нас целия път - от начинаещи до съвършен италиански. Вълнуващо е да наблюдаваме тази трансформация. Да виждаме как се променя животът им, как нови и неочаквани възможности се откриват пред тях: нови бизнеси, нов живот в Италия (или втора къща в Италия), нова работа, нови връзки и много, много още.

4

Метод

Пълно потапяне

Да учиш с нас значи да поемеш на културно и езиково пътешествие към Италия, да учиш сякаш вече си там. Твоите преподаватели ще те стимулират да слушаш, разбираш и практикуваш италиански активно, още от първия ден с нас. И въпреки че материалът ще бъде въвеждан постепенно и стъпка по стъпка, „пълно потапяне“ означава, че в час ще общувате само на италиански.

Индуктивен метод

Нали знаеш как преподават в училище? Учителят първо пише правилото на дъската, ученикът учи наизуст и прави куп упражнения, за да го „разбере“. В Долче Стилново правим точно обратното. При индуктивния метод, с помощта на подходящи примери и напътствия от страна на преподавателя, курсистът сам успява да „открие“ езиковите правила, да ги разбере и формулира със свои думи. Преподавателят потвърждава правилото, изглажда го и го допълва, или пък насочва курсистите в правилната посока, ако не могат да я открият сами.

Хуманистично-афективен подход

Взаимствахме този подход от нашите италиански колеги от Перуджа и Ка Фоскари, тъй като много от нашите преподаватели са техни възпитаници. Според този подход (и според нас), всеки учи по различен начин. Затова индивидуалните нужди, интереси и цели на курсистите трябва да са в центъра на занятието, за да бъде то успешно.

Игрови елемент

Сугестопедията е българско откритие и въпреки, че не сме сугестопедична школа, използваме някои от елементите на този страхотен метод в нашите часове. Изучаването на чужд език е много по-трудно, ако човек не е готов да ескпериментира и „играе“ с него.

Преподаватели

В Долче Стилново преподават само първокласни, опитни учители от Италия  (за тях италианският е и майчин език, и професия). Те ще те предразположат да забравиш притеснението от „чуждия“ език, ще те вдъхновят да искаш да общуваш на италиански, да искаш да изразиш повече. Атмосферата в час е приятелска и позитивна. Преподавателите на Долче Стилново са специализирани да преподават италиански на чужденци по метода на „пълно потапяне“. Това значи, че ще учиш италиански на италиански, още от първия ден. Удоволствие и привилегия е да можеш да откриеш богатствата на италианския език по този начин. Ще ти бъде не само интересно и забавно, но ще научаваш неусетно. При нас ще имаш възможност да работиш не само с един професионален преподавател италианец, а с много! В идеалния случай, ще имаш нов преподавател за всяко ниво. Това ще ти помогне да изгубиш страха от общуването с носителите на езика, ще обогати знанията ти неимоверно и в крайна сметка - ще ти помогне да се справиш с езиковата бариера възможно най-скоро!

Научи повече

Отзиви от мрежата

Five stars testimonials icon
5.0 от 5
250+ гласа
Five stars testimonials icon

“В Долче започнах от нулата и извървях успешно целия път по овладяването на езика. Преди няколко години дори и не съм си представяла, че ще мога да говоря италиански свободно, както днес.”

Десислава Стаменова
Five stars testimonials icon

Ако сега трябва да започна да уча италиански за първи път, със сигурност бих избрала Dolce stilnovo !!! Щастлива съм , че имам възможност да се обучавам в тази школа! Тук не просто усвоявам техники на говорене и граматика ! Преподавателите ми влагат част от себе си в този процес на опознаване италианския език , като ни дават възможност да се потопим в красотата на италианската литература - конструкция на фрази , мелодия на звучене ... !!!! точно от това имах нужда ! Благодаря Ви , вие можете давате най-доброто от италинската култура ! Вие сте моята малка Италия на ръка-разстояние от дома ми !

Доротея Станчева
Five stars testimonials icon

Още от първия урок усетих, че това няма да е просто хоби, с което да убивам времето. От забавление няколко сутрини в седмицата се превърна във вдъхновение… и в огромна любов към езика и към Италия… завинаги.

Цвети
Five stars testimonials icon

Вече съм работила с три преподаватели от школата. Всеки път си мислех, че няма как да е по-добре и всеки път оставах впечатлена от всяка една от тях

Лиляна
Five stars testimonials icon

Долче е място, на което се чувстваш като в Италия – уютно, топло, вдъхновяващо, заобиколен си от усмихнати слънчеви хора и научаваш езика с такава лекота, с каквато дори и не си и предполагал.

Ина
Five stars testimonials icon

Would recommend the school to everyone who wants to learn Italian. Great professionals! All teachers are native speakers and it’s more than a school, feels like home. ❤️

Десислава Христова

Предстоящи курсове

23 May
 - 
25 Jul
ONLINE

Italiano automatico e naturale (за нива А2.1 и А2.2)

342
лв.
342
 лв.
лв.
23/5/2024
 - 
25/7/2024
Всеки четвъртък:
13:00
 - 
14:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
23 May
 - 
22 Jul
ONLINE

Ниво C1.1

745
лв.
745
 лв.
лв.
23/5/2024
 - 
22/7/2024
Понеделник и четвъртък:
18:30
 - 
21:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
22.12.23-07.01.24; 04.03.24
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
27 May
 - 
15 Jul
ONLINE

Ниво А2.1

430
лв.
430
 лв.
лв.
27/5/2024
 - 
15/7/2024
Понеделник и сряда:
19:00
 - 
21:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
28 May
 - 
11 Jul
ONLINE

Ниво A1.2

395
лв.
395
 лв.
лв.
28/5/2024
 - 
11/7/2024
Вторник и четвъртък:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
01.05, 06.05
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
28 May
 - 
4 Jul
ONLINE

Начинаещи сутрин

360
лв.
360
 лв.
лв.
28/5/2024
 - 
4/7/2024
Вторник и четвъртък:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
2
Почивни дни:
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
28 May
 - 
16 Jul
ONLINE

Ниво B1.2

529
лв.
588
 лв.
лв.
28/5/2024
 - 
16/7/2024
Вторник и четвъртък сутрин:
10:00
 - 
13:00
Оставащи места:
5
Почивни дни:
Научи повечеНаучи повече
Sold Out
Wait list
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!