За нас

Green circle
Blue circle
x
За да изпратите този формуляр е необходимо да приемете условията за поверителност и лични данни на уебсайта.

Complimenti!

Вече си част от VIP списък с чакащи за курс по италиански с Долче Стилново! Какво означава това? Че ще се свържем първо с теб - още преди желаният от теб курс да бъде обявен на сайта, така че твоето място да е гарантирано!
В случаите, когато група за твоето ниво не се сформира точно в избраното от теб време,  ще те информираме за курсове, които са със възможно най-сходно провеждане.

Нямаме търпение да те видим в един от нашите курсове! A presto!

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!
0
Shopping cart icon
Да учиш от професионален преподавател, за когото това е майчин език, е възможност, която не е за изпускане.
1

Школата

Долче Стилново е първата школа по италиански език в България, в която за всички нива преподават само висококвалифицирани, опитни преподаватели от Италия. Те знаят как да обяснят граматиката, така че да я разбереш и как да те предразположат, така че да забравиш за притеснението, че говориш чужд език.

Знаеш ли рецептата за перфектния курс по италиански език?

Едновременно приятен и полезен, от който можеш да получиш много за кратко време, който те зарежда, мотивира, пренася те в Италия… В Долче Стилново получаваш това винаги, независимо на кой преподавател ще попаднеш и от кое ниво ще започнеш.

Висок професионализъм, подготовка, отдаденост, атмосфера, ентусиазъм, импровизация и страст по италиански. Твоята малка Италия е тук и те очаква.


Часовете по италиански са истинско удоволствие.

Мисия

Създадохме Долче Стилново, за да предложим възможно най-добрите курсове по италиански език. За нас е важно освен качествено обучение, клиентите да получат и цялостно изживяване на всичко, което е Италия, и което ни привлича към нея. Това е причината да работим само с професионални, отдадени преподаватели италианци (знаем, че и тук имаме прекрасни преподаватели).

Докато са с нас, курсистите трябва забравят, че ученето е трудно, трябва да се чувстват сякаш са в Италия, да усетят автентичната й атмосфера. Надяваме се да могат да се вдъхновятот нея, да се влюбят, да я почувстват по-близка и в крайна сметка това да ги обогати.

Курсовете  ни са ориентирани към българи, но с началото на пандемията и затварянето на физическите врати, отворихме границите. Сега с нас учат и курсисти от почти всички европейски страни.

2
Ще заобичаш Италия
още повече!
3

Италия

Италия с нейната красота, стил на живот, история и изкуство, е нашият извор на вдъхновение. Тя е и главно действащо лице, и дестинация на часовете с Долче Стилново. В тях създаваме много атмосфера и настроение, така че да почувстваш позитивната енергия на Италия и да се заредиш, дори след дълъг ден.

Занятията са създадени така, че да да дат на курсистите това, от което имат нужда и да им напомнят защо обичат Италия и италианския. Всичко, освен задължителната педагогическа програма (граматика, лексика и езикови компетенциипо ОЕЕР), се персонализира и адаптира според интересите на групата и нуждите на всеки курсист.

Създадохме мястото, което търсихме като клиенти, но още не съществуваше.

Нашата история

Едва ли има по-скромно начало от нашето. Някой път ще ти разкажем как една обща мечта събра две коренно различни момичета (една българка + една италианка), и ги хвърли в това приключение, наречено Долче Стилново. Училището, което искахме да бъде новият стандарт в езиковото обучение. Или може би мястото, което търсехме ние като клиенти, но не намирахме.

Когато преди 6 години оповестихме на света, че отваряме „най-доброто училище по италиански“, той… не беше ентусиазиран. Днес Долче Стилново е италианската школа с най-висок рейтинг и с качество високо над средното в Италия. Нашето Долче семейство порасна с над 4000 доволни курсисти.

А най-много се радваме за това, че повечето от тях започват при нас от нулата и извървяват с нас целия път - от начинаещи до съвършен италиански. Вълнуващо е да наблюдаваме тази трансформация. Да виждаме как се променя животът им, как нови и неочаквани възможности се откриват пред тях: нови бизнеси, нов живот в Италия (или втора къща в Италия), нова работа, нови връзки и много, много още.

4

Метод

Пълно потапяне

Индуктивен метод

Хуманистично-афективен подход

Игрови елемент

Пълно потапяне

Да учиш с нас значи да поемеш на културно и езиково пътешествие към Италия, да учиш сякаш вече си там. Твоите преподаватели ще те стимулират да слушаш, разбираш и практикуваш италиански активно, още от първия ден с нас. И въпреки че материалът ще бъде въвеждан постепенно и стъпка по стъпка, „пълно потапяне“ означава, че в час ще общувате само на италиански.

Важно е да разбереш, че това не е страшно, нито трудно. В самото начало ще се очаква да ползваш най-лесните и вече познати думи като „Ciao”, ”Buongiorno”, “Caffè”…

От теб никога няма да се очаква да превеждаш всяка дума на преподавателя, както при традиционните методи. Методът на „пълно потапяне“ има много предимства и един малък недостатък – ако никога не си учил език така, първите два или три урока може да почувстваш, че губиш почва под краката. Това неудобство изчезва много бързо и е компенсирано многократно с бързи и трайни резултати, и това че този метод ти помага да се справиш с езиковата бариера най-ефикасно.

НАучи повече

Индуктивен метод

Нали знаеш как преподават в училище? Учителят първо пише правилото на дъската, ученикът учи наизуст и прави куп упражнения, за да го „разбере“. В Долче Стилново правим точно обратното. При индуктивния метод, с помощта на подходящи примери и напътствия от страна на преподавателя, курсистът сам успява да „открие“ езиковите правила, да ги разбере и формулира със свои думи. Преподавателят потвърждава правилото, изглажда го и го допълва, или пък насочва курсистите в правилната посока, ако не могат да я открият сами.

Пасивното, неангажирано заучаване на материала не е ефикасно и от него няма спомен, затова не го практикуваме. При нас курсистът е ангажиран и участва активно, така постига трайни знания, самостоятелно разбиране в дълбочина и най-вече – развива правилна интуиция за езика. Индуктивният метод не работи за всички ситуации, в някои случаи трябва да преподаваме по-традиционно. Но ползите от него са огромни – ученето е вълнуващо приключение, в което  участваш – почти като детективски роман, който не можеш да оставиш.

НАучи повече

Хуманистично-афективен подход

Взаимствахме този подход от нашите италиански колеги от Перуджа и Ка Фоскари, тъй като много от нашите преподаватели са техни възпитаници. Според този подход (и според нас), всеки учи по различен начин. Затова индивидуалните нужди, интереси и цели на курсистите трябва да са в центъра на занятието, за да бъде то успешно.

На практика това означава много голяма степен на персонализация на всяко занятие и повече подготовка, и импровизация от страна на преподавателите.

От друга страна значи по-голям контрол върху качеството на преподаване на задължителните елементи в програмата. Резултатът е, че в час ще се чувстваш комфортно и ще получаваш достатъчно индивидуално внимание. В най-добрия случай ще чувстваш, че това занятие е направено специално за теб –тоите интереси са чути, а материалът е поднесен така, че да можеш да го научиш възможно най-лесно.

НАучи повече

Игрови елемент

Сугестопедията е българско откритие и въпреки, че не сме сугестопедична школа, използваме някои от елементите на този страхотен метод в нашите часове. Изучаването на чужд език е много по-трудно, ако човек не е готов да ескпериментира и „играе“ с него.

Ситуационните импровизации, ролевите игри, дори това да сме готови да използваме активно въображението си по време на час помагат  както за научаването, така и за по-лесно и трайно запомняне. Да участваме „като на игра“, да влезем в роля по време на занятията е ключово за бързото преодоляване на езиковата бариера.

За да се изразяваш свободно на чужд език, трябва до някаква степен да се „вживееш” в него и да спреш да превеждаш от своя.

НАучи повече

Преподаватели

В Долче Стилново преподават само първокласни, опитни учители от Италия  (за тях италианският е и майчин език, и професия). Те ще те предразположат да забравиш притеснението от „чуждия“ език, ще те вдъхновят да искаш да общуваш на италиански, да искаш да изразиш повече. Атмосферата в час е приятелска и позитивна. Преподавателите на Долче Стилново са специализирани да преподават италиански на чужденци по метода на „пълно потапяне“. Това значи, че ще учиш италиански на италиански, още от първия ден. Удоволствие и привилегия е да можеш да откриеш богатствата на италианския език по този начин. Ще ти бъде не само интересно и забавно, но ще научаваш неусетно. При нас ще имаш възможност да работиш не само с един професионален преподавател италианец, а с много! В идеалния случай, ще имаш нов преподавател за всяко ниво. Това ще ти помогне да изгубиш страха от общуването с носителите на езика, ще обогати знанията ти неимоверно и в крайна сметка - ще ти помогне да се справиш с езиковата бариера възможно най-скоро!

Преподавателите на Долче Стилново ще те подкрепят по целия път с внимание и разбиране – те знаят, че понякога ученето на чужд език е предизвикателство. Да намериш време и енергия за учене на нещо ново е постижение в днешно време. Вече ги няма дните, когато можехме истински да се посветим на нещо. Жонглираме с безкрайни известни и неизвестни - работа, семейство, здраве, ангажименти, а сега и бонус пандемия. Затова нашите преподаватели се отнасят с огромна симпатия и уважение към тези, които поемат по този път и отделят от времето си, за да направят нещо позитивно, търсят промяна, инвестират в себе си и знанията си. Те ще направят всичко възможно да те улеснят, да направят ученето възможно най-забавно, за да забравиш всичко останало и да се пренесеш в Италия по време на часа.

Научи повече

Отзиви от мрежата

Five stars testimonials icon
5.0 от 5
(5/5) 250+ гласа
Цвета Караиванова
Five stars testimonials icon
"

По време на карантината се записах на онлайн курс - това се оказа едно от най-добрите и приятни решения през тези месеци, както и в живота ми. Преподавателката ми Киара е страхотна! Няма как да не проговориш покрай нея с удоволствие, дори и да се притесняваш. Това, че изцяло на италиански се провеждат курсовете е един гигантски плюс, а и е забавно. Обожавам денят ми да започва с Киара и групата ми по италиански и чак след това да се занимавам с работни дела и ежедневието.

Вени Пеева
Five stars testimonials icon
"

Да учиш чужд език от хора, на които той им е майчин език, е възможност, която не е за изпускане! Не само защото е рядкост да се намери тук, но и защото ако ще учиш нещо, нека да е от извора. Преподавателите са търпеливи и ентусиазирани. Говори се много не само за езика и граматиката, но се набляга много на италианската култура. Обръща се внимание на всеки индивидуално. Препоръчвам силно за хора, които обичат Италия и/или пътуват често там

Nguyen Ngan
Five stars testimonials icon
"

I really appreciate the atmosphere and the dedication of the teachers. Definitely, I recommend this place, due to many positive impressions.

Мария Терзиева
Five stars testimonials icon
"

Който започва курс тук, няма от какво да се притеснява. Усещам усмивките на хората дори и по телефона. Няма да усети кога минава времето. Ще подходят много търпеливо и с внимание към него. Към грешките му ще се подходи по същия начин.

Вени Пеева
Five stars testimonials icon
"

Да учиш чужд език от хора, на които той им е майчин език, е възможност, която не е за изпускане! Не само защото е рядкост да се намери тук, но и защото ако ще учиш нещо, нека да е от извора. Преподавателите са търпеливи и ентусиазирани. Говори се много не само за езика и граматиката, но се набляга много на италианската култура. Обръща се внимание на всеки индивидуално. Препоръчвам силно за хора, които обичат Италия и/или пътуват често там

Полина Арабаджиева
Five stars testimonials icon
"

Oще от самото начало те предразполагат да говориш, което е супер за хора, които са по-притеснителни.

Диана Иванова
Five stars testimonials icon
"

Там съм (с малки почивки) от есента на 2017 г. и с всеки курс се пристрастявам все повече - към езика, Италия и самото училище. :) Преподавателите са прекрасни - търпеливи, усмихнати и готови да направят всичко възможно, за да се чувстваш добре и да вземеш максимума от часовете. Атмосферата е приятелска, а стрес съвсем липсва - винаги се забавляваме и това прави ученето много по-ефективно и приятно. Не се усеща като натоварване дори след тежък работен ден. :) И разбира се, да получаваш знания от човек с майчин италиански език е възможно най-добрият вариант - не само заради езика, но и заради културата, която опознаваш. Общо взето за 3 часа се пренасяме в една малка Италия. :):)

Ани Виткова
Five stars testimonials icon
"

I would recommend Dolce Stilnovo 1000%, without any hesitation. The classes felt like a virtual trip to Italy - we were immersed in the language, culture, everyday life situations, etc. Chiara created such a friendly and relaxed atmosphere, putting us at ease to talk and communicate. The pace of teaching and learning was the right one, enabling us to absorb and practice without feeling overwhelmed by the new grammar and vocabulary. I really admire Chiara's patience and skill to explain! I cannot wait to continue this learning adventure in the autumn. 😊 Прекрасен курс! Препоръчвам с две ръце 😀. Grazie mille, Chiara! Ci vediamo in autunno.

Предстоящи курсове

ONLINE

Ниво B1.1

11/9/2023
-
23/10/2023
445
лв.
495
лв.
лв.
Понеделник и четвъртък:
18:30
-
21:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
ONLINE

Начинаещи

12/9/2023
-
19/10/2023
315
лв.
315
лв.
лв.
Вторник и четвъртък:
10:00
-
12:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
ONLINE

Начинаещи

18/9/2023
-
25/10/2023
315
лв.
315
лв.
лв.
Понеделник и сряда
19:00
-
21:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
ONLINE

Начинаещи

23/9/2023
-
4/11/2023
315
лв.
315
лв.
лв.
Събота и неделя:
10:00
-
12:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
ONLINE

Ниво A1.2

25/9/2023
-
6/11/2023
350
лв.
350
лв.
лв.
Понеделник и сряда:
19:00
-
21:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
ONLINE

Начинаещи

26/9/2023
-
2/11/2023
284
лв.
315
лв.
лв.
Вторник и четвъртък:
19:00
-
21:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!

Искаш да научиш още за нас и как можем да ти помогнем?

Последвай тези линкове: