Ciao, che BELLO vederti qui!

Purple circle

Ти си на сайта на Долче Стилново – твоето място за италиански език и култура. Тук можеш да научиш италиански само с професионални преподаватели италианци, по метод на „пълно потапяне“ в езика и културата на Италия.

Ако за пръв път се срещаш с нас – BENISSIMO! Точно това е страницата, от която да започнеш. Особено ако искаш да започнеш да учиш италиански безплатно!

Независимо какво те води при нас – търсиш най-добрия курс по италиански, някой ти е споменал за нас, или само от любопитство… Щастливи сме, че си тук и нямаме търпение да споделим с теб безплатните материали, които създадохме, за да можеш да започнеш да учиш италиански с нас напълно безплатно.

Защо искаме да започнеш да учиш веднага?

(и без да ти струва нищо)

Желанието за нещо ново - да научиш нов език, ново умение, да опознаеш нова култура, да рестартираш и прибавиш нещо свежо към деня си, не се появява току-така. Няма нищо по-хубаво от това да искаш да инвестираш в себе си и да обогатиш живота си и . Тези моменти не бива да се изпускат. Затова - не отлагай.

Започни сега - безплатно и без риск. Можеш само да спечелиш.

Начинаещи

Урок за начинаещи

Най-важното от базовата италианска граматика и лексика в един безценен видео урок.

B-нива

Често срещани грешки

Започни от тук, ако вече си изучавал италиански и можеш да общуваш относително свободно

за всички

Онлайн тест

Ако италианският е страст, към която се връщаш след дълга пауза и не знаеш какво е нивото ти, ние ще помогнем.

Подходящо за Ниво А1.1

Безплатен урок по италиански за начинаещи

Започни от тук, ако си начинаещ и сега правиш първите си стъпки в италианския или искаш да опресниш знанията си по базова италианска граматика и лексика.

Нямаше ли да е хубаво, ако можеше да научиш безплатно най-важната, базова италианска граматика и лексика за начинаещи, за да:

Advantages icon
Се чувстваш страхотно при следващото ти пътуване до Италия
Advantages icon
Задоволиш любопитството си за този красив език без финансов риск
Advantages icon
Започнеш 100 пъти по-уверено курс по италиански с нас, защото вече имаш основни знания и умения и нищо не може да те уплаши?

Отговорът е  “SI”, нали?

Затова и създадохме това видео специално за хора като теб. Така не само ще имаш добра основа, върху която да стъпиш, но този ресурс винаги ще ти е под ръка, ако ти потрябва.

(А ние мислим, че ще ти потрябва. Може скоро да ти се отвори път към Италия. Или към ново запознаство. Дори и да знаеш малко италиански, можеш да ползваш видеото, за да си припомниш някои от съвсем базовите неща в италианския.)

Purple circleYellow circle

Che emozione!

Твоето ново италианско приключение ще започне съвсем скоро. След няколко минути ще получиш два имейла от нас.
В тях ще намериш всичко необходимо, за да вземеш максимума от първия си урок по италиански.

Какво ще получиш:
1. Твоят линк към безплатния урок
2. PDF с упражнения
3. Малко информация за това как да ползваш урока оптимално

Приятни първи стъпки в италианския език!

PS Не виждаш имейла?
Провери и папката с рекламни съобщения.
Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!
Безплатен видео урок
Yellow circleYellow circle
Всеки, който обича италианския и има желанието да се потопи в него и в италианската култура, ще се влюби във всяка минута от всеки урок.
- Сия Бойчева
Purple circleYellow circle

Complimenti!

След няколко минути в пощенската ти кутия ще пристигне твоят PDF с най-често срещаните грешки на италиански в B-нива. Надяваме се той да ти помогне да разбереш за какво трябва да внимаваш, да ти помогне да се ориентираш в морето от правила и да прогониш съмненията.  

Желаем ти успех и приятни мигове с италианската граматика!

PS Не виждаш имейла?
Провери и папката с рекламни съобщения
Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!
PDF урок
Подходящо за Ниво B-Нива

5-те най-често срещани грешки в B-нива и как да ги поправим (почти) безболезнено.

Няма какво да се залъгваме, дори и нашия прекрасен италиански има своите малки… да ги наречем главоболия. Congiuntivo, particelle ci, vi, ne, preposizioni...

Всеки, който се опитва да говори италиански свободно, знае, че има неща, които го спъват отново и отново. Неща, които развалят иначе перфектно гладко изречение, и които ни карат да намалим скоростта и да се замислим 5-6 секунди повече.


В този PDF ще научиш кои са най-често срещаните проблеми на българите в В-нива на италиански (средно напреднали). Ще получиш синтезирана най-важната информация за всеки граматичен проблем, така че да можеш бързо да вникнеш в него и да кажеш „addio!” на съмнението. Малко повече увереност не е излишна никому, нали?

За всички нива

Безплатен онлайн тест по италиански език

Нашите методолози създадоха тези тестове по италиански език онлайн, за да можеш да получиш възможно най-точна оценка на знанията си към момента. Този тест за определяне на ниво е различен от останалите онлайн  тестове, защото оценяваме не само граматиката и лексиката ти на италиански, но и способността ти да използваш езика в свързан текст. Технологиите все още не могат да разбират толкова добре езика в контекст, затова ВСЕКИ тест при нас се проверява от преподавател. Само така можеш да получиш комплексна и реална оценка на знанията си по италиански.

Нашите преподаватели отделят необходимото време и внимание за всеки тест. Направи го и ти! Независимо дали попълваш теста само за себе си от любопитство или искаш да знаеш в кое ниво да се запишеш, дай най-доброто от себе си. И се забавлявай! Вкрайна сметка, това е още една възможност да практикуваш езика.

За оптималнирезултати, отдели поне 30 мин. за теста за А-нивата и поне 60 мин. на теста за В и С-нивата. Инвестицията си заслужава – ще ти спести много лутане в избора направилното следващо ниво по италиански.

Тест А-НиваТест B-НиваТест C-Нива
Учил/a си италиански между 80 и 160 часа и имаш базови познания по италиански
Учил/a си италиански  250 и 500 часа, разбираш основното и общуваш относително свободно
Учил/a си италиански над 600 часа,  изразяваш се свободно в неформални и формални ситуации
Yellow circleBlue circle
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!