Италиански език нива А

Light floating circle
Yellow circle
Скулптура Давид във Флоренция. Автор МикеланджелоBlue circle

Ciao,

Ти си на страницата за италиански език А1 и А2 на Долче Стилново. При нас преподават само квалифицирани, опитни преподаватели ИТАЛИАНЦИ по метод на пълно потапяне в културата и езика. С нас ще се чувстваш като на ваканция в Италия и ще учиш от извора. Без да се притесняваш, че ще попаднеш на преподавател, който не знае какво прави или че ще учиш грешни, остарели неща. На тази страница ще научиш кои са А-нивата в Долче Стилново и как са разделени.

Ако искаш повече информация за нас и как можем да ти помогнем да научиш италиански по-най-ефективния и приятен начин, последвай този линк.

Che bello
verderti qui!

Търсиш най-добрия курс по италиански за начинаещи?

Щастливи сме, че си тук и ни намери. Това значи, че си само на крачка от едно ново и вълнуващо начало - твоето езиково пътуване към Италия. Да учиш италиански е удоволствие за сетивата, дори да разполагаш само със самоучител и мотивация. А ти ще разполагаш с някои от най-добрите професионални преподаватели от Италия и доказано ефективна методология.

Повече за нашия курс за начинаещи виж тук.

Част от раждането на Венера на Ботичели.Yellow circle

А, В, С?

А, В и С са нивата, с които ОЕРЕР (Обща Европейска Референтна Езикова Рамка), условно определя езиковите ни компетенции на чужд език. Казано по-просто, това са трите степени, в които можем да владеем чужд език според ЕС и Съвета на Европа. В А-нивата получаваме основата и научаваме езика на базово ниво. В В-нивата се научаваме да говорим свободно. В С-нивата започваме да говорим езика експертно и почти сякаш ни е майчин. А, В и С-нивата се делят на поднива. Езиковите училища обикновено сами преценяват кои и колко ще са тези поднива. Те вземат предвид дължината (брой часове), целите на курса (интензивен, разговорен), време на провеждане и други. По-надолу ще научиш как са разделени А-нивата по италиански език в Долче Стилново.

4 базови нива

Ниво А1.1 – Principianti (Италиански за начинаещи)

Ниво начинаещи е подходящо за теб, ако имаш нулеви или съвсем базови познания (знаеш малко думи и изрази). В него се изучава основна лексика и най-необходимата граматика. Например: мъжки и женски род, единствено и множествено число, съгласуване на прилагателни по род и число, сегашна форма на правилните глаголи и много други.

Звучи малко абстрактно?  След като преминеш ниво А1.1 с нас ще си се срещнал с 500 нови италиански думи (броят е относителен!) и най-важната граматика. Ще можеш да се представяш, да правиш лесни изречения, да говориш за себе си, за времето, за семейството си и много други.

НАучи повече за ниво А1.1

Ниво А1.2 –
Livello Base

Ниво А1.2 е подходящо за теб, ако си учил италиански с учител между 40 и 70 учебни часа (броят часове е относителен) и можеш да комуникираш на базово ниво – можеш да се представиш, да говориш за времето, семейство си и много други. На този етап знаеш между 300 и 600 думи на италиански и основна граматика.

След като преминеш това ниво с нас ще можеш да проведеш лесен разговор, да говориш за пътувания, да поръчаш в ресторант в Италия, да разкажеш за семейството си, за твоите хобита, интереси и свободно време, да разкажеш случки от миналото и много други.

НАучи повече За Ниво А1.2

Ниво А2.1 – Livello Elementare

Ниво А2.1 е подходящо за теб, ако си учил италиански с учител между 70 и 120 уч. часа (броят часове е относителен) и можеш да комуникираш добре на елементарно ниво – можеш да се представиш, да говориш за себе си и интересите си, за семейство, можеш да опишеш деня си, случки от миналото и много други. На този етап знаеш между 600 и 900 думи на италиански и основна граматика.

След като преминеш ниво А2.1 с нас ще можеш да пазаруваш, да поръчваш в бар и ресторант, да говориш за живота и миналото си, за твоите вкусове и предпочитания, да описваш хора и случки в миналото и настоящето.

Научи повече за ниво А2.1

Ниво А2.2 – Livello
Pre-Intermedio

Ниво А2.2 е подходящо за теб, ако си учил италиански с учител между 120 и 150 уч. часа и можеш да комуникираш добре в ежедневни, обичайни ситуации – можеш да се представиш, да пазаруваш и поръчваш, да говориш за себе си и интересите си, за семейство, можеш да опишеш деня си, случки от миналото и много други. На този етап знаеш между 900 и 1200 думи на италиански и основна граматика.

След като преминеш ниво А2.2 с нас ще можеш да да говориш за живота и миналото си, за ваканциите си, личния си живот и приятелите си, ще можеш да коментираш твоите вкусове и предпочитания, да описваш стила си на живот, да разказваш за миналото и настоящето си и много други.

Научи повече за ниво А2.2
Yellow circleGreen circle

Безплатен онлайн тест по италиански език

Въпреки, че всички А-нива са категоризирани като „базови“, разликите между тях са огромни – от нулеви знания да почти свободно ползване на езика (на елементарно ниво). Ако не знаеш кое е твоето ниво  - учил/а си отдавана или без помощта на учител, направи нашия безплатен тест.  И най-добрия самоучител по италиански не може да ти даде реална обратна връзка за знанията ти в момента,затова ние ще ти помогнем.

Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!