ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК НИВО А2.2

Вече си на една крачка от това да започнеш да говориш италиански по-свободно. Но граматиката, учена до тук, е много и не съвсем ясна - имаш нужда от преговор и практика преди В-нивата.

В ниво А2.2 ще изчистиш съмненията, ще надградиш знанията си и ще се упражняваш в реална среда. 58 учебни часа практика на живо с преподавател италианец, където и да си.

ONLINE

Ниво A2.2

9/9/2024
 - 
4/11/2024
427
лв.
475
лв.
лв.
Понеделник и сряда:
10:00
-
12:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
23.09

58 уч. часа на живо с професионален преподавател италианец. А2.2 е подходящо за теб, ако вече знаеш повечето базова граматика и лексика (учил си италиански между 100 и 150 учебни часа).

В това ниво ще научиш:
Advantages icon
Средиземноморската диета
Advantages icon
Как да се ориентираме в града и да дадем упътвания
Advantages icon
Да дадем съвет, инструкции и нареждания
Advantages icon
Да говорим за покупки, мода и стил на живот
Advantages icon
Приятелства, любов и обещания: нашите връзки
Wait list
Yellow circle

"Тук ще бъдете стимулирани да говорите езика без да се притеснявате, че може да не се справите добре."

Скулптура Давид във Флоренция. Автор МикеланджелоGreen circle
1

Най-добрите преподаватели от Италия

С теб ще работят само първокласни преподаватели от Италия. Те имат опита и квалификацията, за да те улеснят максимално в процеса на учене. Освен това - обожават работата си, винаги са позитивно настроени и готови да те подкрепят

Изпитана методология

Използваме интерактивна методология на „пълно потапяне“ (преподаваме италиански на италиански). Стотици доволни курсисти казват, че нашата методология ги стимулира да научават неусетно и да прилагат на практика наученото веднага.

2
3

Практика от Ден 1

Има ли начин да се справиш с езиковата бариера? Направи така, че тя да не се появява. Говорим само италиански от първия ден. Редовната практика помага да превърнеш пасивните знания в активни.

Обучение на живо от всяка точка на света

Най-доброто от груповата динамика, онлайн света и индивидуалния подход. Удобството да участваш на живо, където и да си + възможността да гледаш запис.

4

Програма на курса

Лексика и разговор
Как да се ориентираме в града
Как да упътим някого и да получим упътвания
Да дадем съвет, инструкции и нареждания
Да говорим за покупки, мода и стил на живот
Приятелства и любов: нашите връзки
Обещания
Италианска култура
Неапол
Средиземноморската диета
Регионални съкровища
Здравословен начин на живот по италиански
Най-важната граматика в това ниво
Ripasso pronomi diretti e indiretti
Comparativi e superlativi
Imperativo
Futuro
Ripasso passato

Бонуси

Онлайн класна стая

Безплатна онлайн класна стая с персонализирани упражнения и материали

Записи от занятията

Не пропускай нито урока по италиански, нито неотложния си ангажимент

Програма за лоялност

Отстъпка  за всяко следващо ниво и закупуване на учебни материали

Материали

Допълнителни материали за оптимални резултати при учене в дигитална среда

Подарък

Получаваш 10 % отстъпка, ако се запишеш 20 календарни дни преди курса

Yellow circle

За мен ли е ниво А2.2?

Ниво А2.2 е подходящо за теб, ако вече си учил/а италиански език между и 100 и 150 часа, ако знаеш основната лексика и граматика и можеш да общуваш добре в ежедневни ситуации.

Искаш по-конкретна информация? Ето от какво вече трябва да имаш представа:
Advantages icon
Определителен и неопределителен член в италианския език
Advantages icon
Модални глаголи (potere, volere, dovere)
Advantages icon
Безлични форми (c’è, ci sono, si fa)
Advantages icon
Сегашно продължително време (Presente progressivo)
Advantages icon
Passato prossimo
Advantages icon
Passato prossimo: verbi regolari e irregolari
Advantages icon
Preposizioni
Advantages icon
Pronomi diretti e indiretti
Advantages icon
Imperfetto
Advantages icon
Differenza tra passato prossimo e imperfetto

Все още имаш съмнения дали това е правилното ниво?

Направи безплатния ни тест сега!
Ще получиш персонална оценка за нивото ти и препоръка от наш преподавател.

Отзиви от мрежата

Five stars testimonials icon
5.0 от 5
250+ гласа
Five stars testimonials icon

Весела, забавна атмосфера, която ни предразполага леко да навлизаме в езика и да се отпускаме да говорим. Голям плюс е, че преподавателите са италианци, защото така имаме досег с автентичния език и култура. Методът на преподаване е увлекателен и ефективен, а преподавателят е отдаден и обръща достатъчно внимание на всички въпроси и детайли. Щастлива съм, че посещавам курса и го препоръчвам на всеки, който иска да научи италиански, докато опознава Италия по-отблизо! Grazie mille!

Симона Ганева
Five stars testimonials icon

Great course with great teachers! Really nice experience! Totally in love with Italy and Dolce Stilnovo gave me a good knowledge of the most beautiful language- Italian 🇮🇹❤️

Mirela Dimitrova
Five stars testimonials icon

Който започва курс тук, няма от какво да се притеснява. Усещам усмивките на хората дори и по телефона. Няма да усети кога минава времето. Ще подходят много търпеливо и с внимание към него. Към грешките му ще се подходи по същия начин.

Мария Терзиева
Yellow circle

За мен ли е методологията на „пълно потапяне“?

Ниво А2.2 е много важно - то осъществява прехода между базовите нива и В-нивата, където вече трябва да можеш да говориш италиански свободно.  Затова е свързано с много практика на научените думи и граматика (разбира се, ще учиш и нови неща - за подробности виж програмата по-горе.)  Методологията на “пълно потапяне” гарантира, че активно ще прилагаш в разговор всичко учено до тук. Ако избереш тази методология, трябва да очакваш, че в час ще използваш само италиански, точно както ако си в Италия в момента. Твоите италиански преподаватели ще те стимулират да общуваш, ще ти помогнат да се справиш  с езиковата бариера и ще те насочват към все по-добър изказ на италиански.

Ако предпочиташ по-теоритичен начин на преподаване с обяснения само на български и по-малко практика в реална среда, нашата методология няма да ти допадне.

Понякога това може да те вади от зоната ти на комфорт, защото означава, че ще трябва да внимаваш много повече и да говориш, дори и да нямаш “готов” отговор. Така че е важно да имаш правилната нагласа, преди да избереш този курс. Коя е тя? Да знаеш, че да грешиш е най-естественото нещо на света и също, че без практика на новото умение, няма как да проговориш. Ние знаем, че не е лесно - всеки се притеснява, когато говори чужд език и не е сигурен. Затова нашите преподаватели ще те улеснят максимално в този процес. Ще те предразположат, така че да искаш да говориш на италиански и упражняваш всичко ново.

Практиката от самото начало е най-бързият и ефективен начин да се справиш с езиковата бариера. Ако твоята цел е да говориш италиански и да разбираш все повече, когато слушаш, тази методология е за теб. Ако предпочиташ стандартния метод на обучение, при който ще говориш основно на български в час и ще превеждаш всяка дума, нашата методология не е за теб.

Често задавани въпроси

Как се провежда обучението?

Обучението се провежда на живо в онлайн платформата Zoom. Преди началото на курса ще получиш линк, с който да влезеш във виртуалната класна стая. Запази го, тъй като ще използваш същия линк за влизане по време на целия курс. Учебните материали, домашните и допълнителните материали, както и записите от уроците се предоставят в отделна класна стая. Записите от занятията се пазят само два месеца след датата на публикуване, затова молим те, не забравяй да ги запазиш и на собствен носител.

Ще ми се наложи да пропусна урок. Това проблем ли е?

Едно от най-големите удобства на онлайн обучението по италиански е, че можеш да получиш запис, ако ти се наложи да пропуснеш урок. Това е голямо предимство, тъй като всеки урок е важен. Програмата на курса е оптимизирана така, че да получиш максимума за минимум време от обявените уч. часове (40 мин) за всеки курс. Въпреки това предимство, практиката на живо е едно най-важните неща, така че е хубаво да сведеш отсъствията до минимум.

Колко голяма е групата?

роят на курсистите в групите е оптимален за всяко ниво, така че всеки участник да може да получи внимание и да практикува. Стандартните групи са между 8 и 12 курсисти, но понякога има и по-малки групи. Минаималният брой участници е 6-тима курсисти. Научи повече в Правилата за записване: https://italianskieziksofia.bg/zapisvane

Как ще разбирам преподавателя, ако още не говоря италиански?

Твоят преподавател е обучен и сертифициран да преподава италиански език само на италиански (без език посредник). В началото той ще използва само най-лесните и всеобщо познати думи, като същевременно лека полека ще те стимулира да обогатяваш речника си. Постепенно твоят запас от думи ще нарасне и пропорционално на това преподавателят ще започне да се изразява по-сложно.

Учебните материали включени ли са в цената?

Всички материали, необходими, за да вземеш нивото, включително допълнителните материали, които преподавателят ще предоставя по време на курса, са включени в цената на курса.

Какви отстъпки мога да получа?

При записване 20 календарни дни преди началото на курса, получаваш 10% отстъпка. Ако вече си наш курсист, ще получиш информация за програмата ни за лоялност по имейл.

Устройството, от което се включвам, трябва ли да има камера и микрофон?

Микрофонът е задължително условие, за да участваш в курса. Без него няма да можеш да се възползваш от едно най-големите предимства: практиката на живо с преподавател италианец. Горещо ти препоръчваме да използваш и камерата винаги, когато можеш – така връзката с преподавателя и останалите участници ще е по-непосредствена, а резултат от курса - по-добър.

Ще получа ли сертификат?

За да получиш електронен сертификат за завършено ниво от Долче Стилново на италиански език, трябва да имаш 70% присъствие на часовете и успешно взет финален тест (над 60%), предаден най-късно 7 календарни дни след крайната дата на курса.

Важно: При определени обстоятелства, можем да направим изключение и да изготвим сертификат и при неспазен 7-дневен срок за предване, но в този случай е необходимо задължително да получим имейл от курсиста с молба срокът да бъде удължен. При спазен срок за предаване на теста, курсистите получават сертификата по електронен път до 2 седмици след проверка на теста.

Важно: нашият сертфикат се признава от повечето италиански университети, но някои университети имат специални изисквания. Молим да провериш какви точно са те и дали нашият сертификат ще ги покрие.

Искам и учебник на хартиен носител. Мога ли да получа такъв?

Материалите са дигитални и ще ги получаваш от нас в хода на занятията. Ако искаш да се сдобиеш с учебник на хартиен носител, който да ти е в допълнителна помощ за учебния процес (NB!: учебника не е задължителна част от програмата, а е за теб само ако имаш повече време и искаш допълнителни упражнения), можеш да ни питаш за наличности - в момента разполагаме с учебници за нива А2, В1 и В2. Като наш курсист имаш и голяма отстъпка от пазарната им цени. За учебник на хартиен носител, моля обърни се към офиса: office@dolcestilnovo.bg

Трябва ли да уча и самостоятелно, извън уроците?

Да, смятаме, че е необходимо и горещо препоръчваме да предвидиш и планираш време за регулярна самоподготовка още в самото начало. Твоят успех в курса и колко ще напреднеш са функция на времето и усилията, които ще можеш да вложиш.

Графикът ми е много натоварен, мога ли да участвам в курса?

Ние се опитваме да създадем оптимални условия за изучаването на италиански, но твоят успех в курса е твои ръце. Всеки курсист има различни цели - някои учат само за удоволствие и развлечение, други - за университет или професионално развитие. Нашите преподаватели познават индивидуалните цели и мотивация на всеки курсист и адаптират подхода си. Ако искаш да се включиш, но нямаш много време за самоподготовка (извън часовете), трябва да калибрираш очакванията си спрямо времето и усилията, които ще вложиш.

Предстоящи курсове

17 Jul
 - 
2 Oct
17 Jul
 -
2 Oct
17/7/2024
 - 
2/10/2024
475
лв.
475
лв.
лв.

Ниво А2.2

Понеделник и сряда:
19:00
 - 
21:30
Оставащи места:
1
Почивни дни:
09.08-04.09
Научи повече
Sold Out
Wait list
9 Sep
 - 
4 Nov
9 Sep
 -
4 Nov
9/9/2024
 - 
4/11/2024
427
лв.
475
лв.
лв.

Ниво А2.2

Понеделник и сряда:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
4
Почивни дни:
23.09
Научи повече
Sold Out
Wait list
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!