ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК НИВО B2.1

Ще ти дадем най-важните знания и умения, за да можеш да се научиш да се изразяваш гладко и свободно на италиански език. Доказана методология, която ще ти позволи да се упражняваш в реални ситуации и актуални теми. 72 уч. часа на живо с преподавател италианец, където и да си.

No items found.
Purple circle

"Чувстваш се като на виртуално пътешествие до Италия."

Част от раждането на Венера на Ботичели.Green circle
1

Най-добрите преподаватели от Италия

С теб ще работят само първокласни преподаватели от Италия. Те имат опита и квалификацията, за да те улеснят максимално в процеса на учене. Освен това - обожават работата си, винаги са позитивно настроени и готови да те подкрепят

Изпитана методология

Използваме интерактивна методология на „пълно потапяне“ (преподаваме италиански на италиански). Стотици доволни курсисти казват, че нашата методология ги стимулира да научават неусетно и да прилагат на практика наученото веднага.

2
3

Практика от Ден 1

Има ли начин да се справиш с езиковата бариера? Направи така, че тя да не се появява. Говорим само италиански от първия ден. Редовната практика помага да превърнеш пасивните знания в активни.

Обучение на живо от всяка точка на света

Най-доброто от груповата динамика, онлайн света и индивидуалния подход. Удобството да участваш на живо, където и да си + възможността да гледаш запис.

4

Програма на курса

Лексика и разговор
Да дадем съвет, да изразим желание
Да изразим хипотеза - възможна или невъзможна
Да си представим нашето бъдеще
Естетика на външния вид и облеклото
Да разкажем случки от пътуване
Да напишем обява
Да разкажем за произхода на името си
Да разкажем сън или мечта
Да попитаме за нещо, изразявайки несигурност и съмнение
Моето мнение: най-добрият начин да го изразя на италиански
Да се аргументираме на италиански
Да опишем географските и топографски особеносто на дадено място
Изисквания и регулации: участие в конкурс
Италианска култура
Италианската образователна система
Италианската храна: тайни и особености
Технологиите и средствата за комуникация
На работа в Италия: професионален живот
Емоции и връзки
Най-важната граматика в това ниво
Il periodo ipotetico della realtà e della possibilità (1° e 2° tipo)
Il periodo ipotetico dell’irrealtà o dell’impossibilità (3° tipo)
Il periodo ipotetico misto
Il congiuntivo imperfetto dei verbi delle tre coniugazioni e degli ausiliari essere e avere
Il congiuntivo trapassato dei verbi delle tre coniugazioni e degli ausiliari essere e avere
I pronomi combinati
Ripresa e pratica dei tempi passati (passato remoto, trapassato prossimo e imperfetto)
Il congiuntivo nelle interrogative indirette
Il congiuntivo retto da frasi impersonali
Il congiuntivo passato
Il congiuntivo nella frase relativa

Бонуси

Classroom icon

Онлайн
класна стая

Безплатна онлайн класна стая с персонализирани упражнения и материали

Video and audio recordings icon

Записи от занятията

Не пропускай нито
урока по италиански, нито неотложния си ангажимент

Success icon

Програма за лоялност

Отстъпка  за всяко следващо ниво и закупуване на учебни материали

Free materials icon

Материали

Допълнителни материали за оптимални резултати при учене в дигитална среда

Bonus icon

Подарък

Получаваш 10 % отстъпка, ако се запишеш 20 календарни дни преди курса

За мен ли е ниво В2.1?

Ниво В2.1 е подходящо за теб, ако вече си учил италиански език между и 300 и 340 уч. часа, ако (с малки изключения), познаваш цялата италианска граматика и имаш добър речников запас.

Искаш по-конкретна информация? Ето някои от нещата, от които вече трябва да имаш представа:
Advantages icon
Passato prossimo, Passato Remoto, Verbi regolari ed irregolari
Advantages icon
Pronomi diretti e indiretti
Advantages icon
Imperfetto
Advantages icon
Futuro
Advantages icon
Imperativo
Advantages icon
Passato remoto
Advantages icon
Pronomi con l’imperativo, l’infinito e i verbi modali
Advantages icon
Trapassato prossimo
Advantages icon
Pronomi relativi e interrogativi
Advantages icon
Verbi pronominali
Advantages icon
Condizionale composto
Advantages icon
Pronomi combinati
Advantages icon
Congiuntivo esortativo
Advantages icon
Congiuntivo presente
Yellow circle

За мен ли е методологията на „пълно потапяне“?

Основната цел на В-нивата е да започнеш да използваш езика свободно във все по-широк спектър от ситуации и регистри. Методологията на „пълно потапяне“ работи най-ефективно за постигането на тази цел. Позволява ти да упражняваш езика максимално и стратегически в ситуации, възможно най-близки до реалните, като същевременно трупаш нова лексика и граматика.

Научи повече

Отзиви от мрежата

Five stars testimonials icon
5.0 от 5
250+ гласа
Five stars testimonials icon

I really appreciate the atmosphere and the dedication of the teachers. Definitely, I recommend this place, due to many positive impressions.

Nguyen Ngan
Five stars testimonials icon

Gli insegnanti sono bravissimi. Ho imparato molte cose. Tutto in italiano ma non ci sono problemi. Grazie Ylenia, Federica, Chiara, Marco e Valentina!

Петър Дойчев
Five stars testimonials icon

I studied here for 6 weeks, during 3 hours per week with teacher Francesco. It was an intensive private course because I was preparing for CELI 2 Certification (B1 Level). I was wondering if it was possible to be prepared for such exam so quickly and I have good news: I was approved with 155 of 160 points! Thank you Francesco and Federica for being so professional and for believing in me and in your own method. I have no words to describe the quality of the course.

Clarice Vigliazzi
Five stars testimonials icon

Да учиш чужд език от хора, на които той им е майчин език, е възможност, която не е за изпускане! Не само защото е рядкост да се намери тук, но и защото ако ще учиш нещо, нека да е от извора. Преподавателите са търпеливи и ентусиазирани. Говори се много не само за езика и граматиката, но се набляга много на италианската култура. Обръща се внимание на всеки индивидуално. Препоръчвам силно за хора, които обичат Италия и/или пътуват често там

Вени Пеева

Често задавани въпроси

Как се провежда обучението?

Обучението се провежда на живо в онлайн платформата Zoom. Преди началото на курса ще получиш линк, с който да влезеш във виртуалната класна стая. Запази го, тъй като ще използваш същия линк за влизане по време на целия курс. Учебните материали, домашните и допълнителните материали, както и записите от уроците се предоставят в отделна класна стая. Записите от занятията се пазят само два месеца след датата на публикуване, затова молим те, не забравяй да ги запазиш и на собствен носител.

Ще ми се наложи да пропусна урок. Това проблем ли е?

Едно от най-големите удобства на онлайн обучението по италиански е, че можеш да получиш запис, ако ти се наложи да пропуснеш урок. Това е голямо предимство, тъй като всеки урок е важен. Програмата на курса е оптимизирана така, че да получиш максимума за минимум време от обявените уч. часове (40 мин) за всеки курс. Въпреки това предимство, практиката на живо е едно най-важните неща, така че е хубаво да сведеш отсъствията до минимум.

Колко голяма е групата?

роят на курсистите в групите е оптимален за всяко ниво, така че всеки участник да може да получи внимание и да практикува. Стандартните групи са между 8 и 12 курсисти, но понякога има и по-малки групи. Минаималният брой участници е 6-тима курсисти. Научи повече в Правилата за записване: https://italianskieziksofia.bg/zapisvane

Как ще разбирам преподавателя, ако още не говоря италиански?

Твоят преподавател е обучен и сертифициран да преподава италиански език само на италиански (без език посредник). В началото той ще използва само най-лесните и всеобщо познати думи, като същевременно лека полека ще те стимулира да обогатяваш речника си. Постепенно твоят запас от думи ще нарасне и пропорционално на това преподавателят ще започне да се изразява по-сложно.

Учебните материали включени ли са в цената?

Всички материали, необходими, за да вземеш нивото, включително допълнителните материали, които преподавателят ще предоставя по време на курса, са включени в цената на курса.

Какви отстъпки мога да получа?

При записване 20 календарни дни преди началото на курса, получаваш 10% отстъпка. Ако вече си наш курсист, ще получиш информация за програмата ни за лоялност по имейл.

Устройството, от което се включвам, трябва ли да има камера и микрофон?

Микрофонът е задължително условие, за да участваш в курса. Без него няма да можеш да се възползваш от едно най-големите предимства: практиката на живо с преподавател италианец. Горещо ти препоръчваме да използваш и камерата винаги, когато можеш – така връзката с преподавателя и останалите участници ще е по-непосредствена, а резултат от курса - по-добър.

Ще получа ли сертификат?

За да получиш електронен сертификат за завършено ниво от Долче Стилново на италиански език, трябва да имаш 70% присъствие на часовете и успешно взет финален тест (над 60%), предаден най-късно 7 календарни дни след крайната дата на курса.

Важно: При определени обстоятелства, можем да направим изключение и да изготвим сертификат и при неспазен 7-дневен срок за предване, но в този случай е необходимо задължително да получим имейл от курсиста с молба срокът да бъде удължен. При спазен срок за предаване на теста, курсистите получават сертификата по електронен път до 2 седмици след проверка на теста.

Важно: нашият сертфикат се признава от повечето италиански университети, но някои университети имат специални изисквания. Молим да провериш какви точно са те и дали нашият сертификат ще ги покрие.

Искам и учебник на хартиен носител. Мога ли да получа такъв?

Материалите са дигитални и ще ги получаваш от нас в хода на занятията. Ако искаш да се сдобиеш с учебник на хартиен носител, който да ти е в допълнителна помощ за учебния процес (NB!: учебника не е задължителна част от програмата, а е за теб само ако имаш повече време и искаш допълнителни упражнения), можеш да ни питаш за наличности - в момента разполагаме с учебници за нива А2, В1 и В2. Като наш курсист имаш и голяма отстъпка от пазарната им цени. За учебник на хартиен носител, моля обърни се към офиса: office@dolcestilnovo.bg

Трябва ли да уча и самостоятелно, извън уроците?

Да, смятаме, че е необходимо и горещо препоръчваме да предвидиш и планираш време за регулярна самоподготовка още в самото начало. Твоят успех в курса и колко ще напреднеш са функция на времето и усилията, които ще можеш да вложиш.

Графикът ми е много натоварен, мога ли да участвам в курса?

Ние се опитваме да създадем оптимални условия за изучаването на италиански, но твоят успех в курса е твои ръце. Всеки курсист има различни цели - някои учат само за удоволствие и развлечение, други - за университет или професионално развитие. Нашите преподаватели познават индивидуалните цели и мотивация на всеки курсист и адаптират подхода си. Ако искаш да се включиш, но нямаш много време за самоподготовка (извън часовете), трябва да калибрираш очакванията си спрямо времето и усилията, които ще вложиш.

Предстоящи курсове

No items found.
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!