Истории

Student image
В близост до Италия
"

Долче е място, на което се чувстваш като в Италия – уютно, топло, вдъхновяващо, заобиколен си от усмихнати, слънчеви хора и научаваш езика с такава лекота, с каквато дори и не си и предполагал...

С Долче Стилново ме срещна моята любов към Италия, към нейната култура, език, природа, мода и изкуство, а също така и необходимостта ми да науча италианския език заради професията си.

След първата ми среща с Долче Стилново, аз усетих, че съм на правилното място, на което не само ще науча италианския език, а ще съм в непрекъсната близост до любимата ми Италия.

Да учиш в Долче Стилново е комфортно и резултатно. Долче е място, на което се чувстваш като в Италия – уютно, топло, вдъхновяващо, заобиколен си от усмихнати слънчеви хора и научаваш езика с такава лекота, с каквато дори и не си и предполагал. Преподава се само от италианци и това допълнително помага да се усвояват знанията неподправено и с лекота.

Харесва ми да уча в Долче Стилново, защото докато изучавам езика на безспорно високо ниво, едновременно се забавлявам, опознавам италианската култура и срещам нови приятели. Ученето на италиански език в Долче е забавно, интересно, а също така е и едно пътуване към тази прекрасна страна, към нейната история, архитектура, великолепна музика и невероятна кухня.

Изключително благодарна съм, че Долче Стилново стана част от моя живот и благодарение на тях научих италиански език от нулата до свободното  използване на езика.

Прочети историятаСкрий историята
Student image
Постигай с лекота
"

В Долче започнах от нулата и извървях успешно целия път до овладяването на езика. Преди няколко години дори и не съм си представяла, че ще мога да говоря италиански свободно, както днес...

Още си спомням първата ми среща с Долче Стилново – отидох там, водена от любовта ми към италианския, въоръжена само със скромен набор от думи и желанието ми да го овладея.  Още тогава усетих, че Долче е много повече от езикова школа. То е място, изпълнено с топлина и обич, с хора, които не просто ти преподават, а които те вдъхновяват, развиват, подкрепят. И всичко това – с усмивка и неподправена ведрост.

Благодарение на тях изучаването на италиански се превърна в чудно пътешествие, което отвори за мен неподозирани хоризонти – помогна ми да виждам и да мисля за света по един нов начин, да усещам и разбирам любимата Италия много по-пълноценно, да създам нови приятелства… И не на последно място – да разширя мирогледа си и да преоткрия онази част от себе си, която обожава да изследва и изучава чужди култури и езици (и на която, оказа се, страшно много ѝ харесва да мисли на италиански.

Целият този процес ми даде и огромно удовлетворение и увереност, че мога да се справям. В Долче започнах от нулата и извървях успешно целия път по овладяването на езика. Преди няколко години дори и не съм си представяла, че ще мога да говоря италиански свободно, както днес.

Неусетно Долче и прекрасните хора, които стоят зад него, се превърнаха във важна част от живота ми
– толкова важна, че в момента, в който получих възможност да бъда част от екипа и неговата кауза, приех без колебание.

Днес чувствам, че срещата ми с италианския език точно в Долче е било  и Е едно от най-хубавите и вдъхновяващи неща, които са ми се случвали и продължават да се случват!

Прочети историятаСкрий историята
Famous italian creation image
Зареди се позитивно
"

...преоткрих нещо, което ме зарежда с много позитивни чувства, а именно италианската култура и италианския език. Започнах наистина от нулата - в началото беше трудно, но като всяко ново начинание, колкото повече труд полагаш, толкова повече ти се възвръща като знания. Всеки път като имам урок, се пренасям в Италия...

Записах се в Долче Стилново преди година, след като бях на екскурзия в Италия и преоткрих нещо, което ме зарежда с много позитивни чувства, а именно италианската култура и италианския език. Започнах наистина от нулата - в началото беше трудно, но като всяко ново начинание, колкото повече труд полагаш, толкова повече ти се възвръща като знания.

Всеки път когато имам урок, се пренасям в Италия.
Това е постигнато, чрез невероятния професионализъм на учителите, които не само преподават, но с всеки урок те карат да научаваш нови неща за езика, за италианската култура и начин на живот.

Преподаването е изцяло на италиански език, което лично за мен (като човек учил два езика), е наистина най-иновативния и бърз начин да свикнеш с езика и да започнеш да го възприемаш по-лесно. В Долче винаги има към кого да се обърнеш. Преподавателите винаги са насреща и с абсолютно индивидуален подход за всекиго.

И не на последно място, за мен са важни и всички слънчеви хора, с които се запознах по време на нашето пътешествие, с които делим една цел и страст - да научим италианския език.

Прочети историятаСкрий историята
Student image
Повярвай, че можеш
"

Записах се на курс за ниво А1 в Италианския културен институт. Беше курс като всички останали. Не можах да продължа веднага. Позната в Италианското посолство ми препоръча Долче Стилново. Притеснявах се, че няма да разбирам нищо в началото и няма да мога да кажа нищо…

Притесненията ми бяха напразни.

Обстановката беше изключително приятелска и преподавателката ми направи така, че да се чувствам съвсем комфортно. Успяваше да ми обясни всичко, говорейки само на италиански и да ме накара да кажа това, което исках - отново на италиански. Вече съм работила с три преподаватели от школата. Всеки път си мислех, че няма как да е по-добре и всеки път оставах впечатлена от всяка една от тях... Започнах в школата като абсолютно начинаеща и година и половина по-късно ходя на курс за ниво С1. Това е удивително...

Моята любов към италианския език се зароди преди няколко години по време на тренировките ми по айкидо. Един от преподавателите ни е италианец и често използва родния си език, когато ръководи стажовете. Влюбих се в този език и много исках да го разбирам добре и да мога да го говоря. Давах си сметка, че перфектното владеене на френски ще направи това по-лесно за мен.

Първоначалната ми цел беше да разбирам по-добре и да мога да проведа елементарен разговор. Записах се на курс за ниво А1 в Италианския културен институт. Беше курс като всички останали. Не можах веднага да продължа със следващото ниво и когато реших, че искам да напредна по-бързо, приятелка на моята майка, която работи в Италианското посолство, ни препоръча Dolce Stilnovo. Записах се на индивидуални уроци и знаех, че всички преподаватели са италианци. Притеснявах се, че няма да разбирам нищо в началото и няма да мога да кажа нищо. Но от самото начало се оказа, че притесненията ми са напразни.

Обстановката беше изключително приятелска и преподавателката направи така, че да се чувствам съвсем комфортно. Тя успяваше да ми обясни всичко, говорейки единствено на италиански и да ме накара да кажа това, което исках - отново само на италиански. Това, че преподаваният език е роден за учителя, е безспорно предимство, но не е единственото условие да имате добър учител.

Вече съм работила с три преподавателки от школата и всеки път си мислех, че няма как да е по-добре, и всеки път оставах впечатлена от всяка една от тях. Това, което ме удиви е, че всички тези млади хора са отдадени на работата си и е видно, че тя им доставя голямо удоволствие, което прави ученето с тях различно.

Доброто настроение и мотивацията са винаги налице, което стимулира учениците повече от всичко друго. Ходила съм на доста други езикови курсове - английски, немски, италиански, но никой не ме е ентусиазирал толкова. Dolce Stilnovo ми показаха, че е напълно възможно да се забавляваш докато учиш, че един учебен час може да мине неусетно като десет минути. Всеки път се включвам в курса с усмивка и съм посрещната с усмивка.

В момента посещавам онлайн индивидуални уроци в събота И онлайн курс в неделя и съм сигурна, че не бих го направила за никоя друга дисциплина и с никои други преподаватели. Зпочнах в школата като абсолютно начинаеща и година и половина по-късно ходя на курс за ниво С1, което е направо удивително и нямаше да мога да повярвам ако някой ми беше казал, че е възможно в началото.

Много съм благодарна на всички от школата, които ми помогнаха да го постигна. Те не са само мои учители, но и приятели, които остават и след обучението. Научих от тях не само за езика, но и за културата, нравите, дори кухнята на тяхната прекрасна страна.

Прочети историятаСкрий историята
Student image
Следвай мечтите си
"

Още от първия урок усетих, че това няма да е просто хоби, с което да убивам времето. От забавление няколко сутрини в седмицата се превърна във вдъхновение… И в огромна любов към езика и към Италия… завинаги. Курсовете извадиха на показ някои скрити черти от характера ми, доизградиха ме, показаха ми пътища, по които още да раста и да се развивам, да се забавлявам и определено по-смело да следвам мечтите си и да живея живота си...

Съвкупност от малки детайли ме доведоха до решението да започна да уча италиански. Случайно прочетена книга, в която действието се развива в Тоскана. Случайно проявен интерес да задълбая в историята и културата на Флоренция. Случайно видян пост в социална мрежа, където приятелка е написала, че учи италиански с италианци в София и е много доволна.Случайно появило се повече свободно време. И много, МНОГО любопитство и любознателност.

Отначало просто исках да добавя ново хоби към живота си, да си разнообразя ежедневието. Винаги ми е било интересно да уча нови неща, нови езици, но често бързо губя интерес.  Или не съм достатъчно нахъсана, или защото учителите ми не ми задържат интереса за повече от месец.

За щастие тези така наредили се малки случайности ме срещнаха с Долче Стилново. Още от първия урок, макар и азбуката да не знаех, се чувствах приятно, спокойна, че даже и уютно. Още от този първи урок усетих, че това няма да е просто хоби, с което да убивам времето. Превърна се в нещо повече. В забавление няколко сутрини в седмицата, във вдъхновение за по-дълго от няколко сутрини в седмицата, в огромна любов към езика и към Италия… завинаги.

Особено важно за мен е, че преподавателката успя да зароди в мен желание да говоря гласно чужд език. Винаги изпадам в ужас да говоря на глас друг език освен българския. А сега, въпреки че все още се притеснявам, просто ми се говори, искам­­ да си споделя какво ме вълнува и какво мисля. С този така сладко леещ се език започнах да градя лека-полека самочувствие и да бъда по-смела.

Вече не мога да си представя живот, в който денят ми да не започва с урок по италиански с Киара и с момичетата от групата ми. Толкова много ме зареждат, толкова много прекрасни емоции изживявам с тях, че чак е нереално хубаво.

Курсовете извадиха на показ някои скрити черти от характера ми, доизградиха ме, показаха ми пътища, по които още да раста и да се развивам, да се забавлявам и определено по-смело да следвам мечтите си и да живея живота си!

Прочети историятаСкрий историята