Италиански език онлайн

Курсове на живо с най-добрите преподаватели от Италия, създадени за българска аудитория и мисъл за твоето време. Най-доброто от груповата динамика, обучението на живо + комфорта да участваш, където и да си.

Light floating circle
Green circle

Защо в Долче предлагаме само онлайн уроци по италиански?
(и ще го правим и занапред)

Преди пандемията Долче Стилново беше стандратна школа, с офис, където курсистите учеха "на място". След 3 години опит в "истинска" класна стая и 3 години опит онлайн, време е за равносметка. Нашето заключение - обучението онлайн не е това, което очаквахме.

Когато се наложи да започнем да преподаваме италиански в изцяло виртуална среда, за нас беше най-важно да запазим същата жива, приятелска връзка с курсистите и онлайн. Да им осигурим техническа възможност да практикуват на малки групи и по двойки, също както в класната стая (но по възможност без да си пречат както в класната стая).

Захванахме се с постигането на тези цели и се надявахме, че по този начин качеството на обучението няма да се влоши значително. Неочаквано и за нас беше, че резултатите на курсистите като цяло надминаха тези, които постигахме "на място". Записи от занятията, възможността за по-голям избор на качествени преподаватели от Италия, по-малко пропуснати занятия, спестено време за път, може би повече мотивация... Това вероятно са само някои от причините резултатите от онлайн обучението да са толкова добри.

Повече от година практиката показва, че онлайн обучението в Долче е също толкова качествена и в много случаи - по-удобна алтернатива на присъственето обучение. Това ни поставя пред избор - да се връщаме ли към обучението на място изобщо? За сега...отговорът е отрицателен.

Научи повече
Скулптура Давид във Флоренция. Автор МикеланджелоYellow circle

Как започна всичко?

Сигурно се досещаш защо започна всичко.... Неочаквана и неканена, пандемията промени много неща. Изведнъж. Още с първите обявени случаи в България разбрахме, че трябва да действаме веднага.

Семействата и приятелите на нашите преподаватели бяха в Италия - имахме VIP места, от които наблюдавахме отблизо как се развива пандемията там. Намаше логика на България да й се размине. Да сменяме формата на обучение от присъствено на онлайн на всеки две седмици, щеше да е огромно неудобство за куристите.

И така, решихме. От обучение само „на място“ в София преминахме на обучение изцяло онлайн. За две седмици. Въпреки страховете ни, онлайн обучението надмина присъственото обучение по отношение на резултати и удобство - курсистите научават повече с по-малко инвестирано време. Щастливи са, че могат да практикуват на живо и да имат запис от занятието.

За да се случи това, изцяло трансформирахме учебните материали и програмите, адаптирахме методологията, за да работи добре в дигитална среда, обучихме преподавателите и променихме всичко, което трябваше да променим.

Научи повече
Italian angel sculptureBlue circle
Green circle
1

Учиш с най-добрите сред най-добрите

Онлайн обучението ни позволява да избираме преподаватели директно от Италия. Това значи, че имаме достъп и до най-добрите сред тях. Квалификация, опит, експертни познания в италианската култура и език са задължителни. Страст, любов към преподаването, неизчерпаема емпатия - също.
Ако можеше да избираш, какъв преподавател би си избрал/а? Професионалисти, но и симпатични, културни, човечни, отзивчиви, нали? Ние също. И можем да избираме. Затова разполагаме с най-невероятния екип от преподаватели, с който се гордеем.

Никога не пропускаш урок

Като хора на 21-ви век най-ценният ни ресурс е времето. Учебните ни програми са създадени така, че да получиш максимума за минимум време. С други думи, всеки урок е важна стъпка от твоя път. Изпуснеш ли един, изпускаш много. При курсовете на място - губиш урока завинаги. При онлайн курсовете не пропускаш важните неща, дори да не можеш да присъстваш - получаваш запис от урока. Той е твой завинаги, можеш да го гледаш когато и колкото пъти пожелаеш. Оказа се, че това е огромно предимство, което води до много по-добри резултати за всички.

2
3

Независими от локацията

Едно от нещата, на които пандемията ни научи е, че е по-добре да не сме прекалено зависими от конкретна локация. Да имаме възможност да сменяме локацията според обстоятелствата или сезона - това е лукс и свобода. Ние искаме да имаш достъп до най-доброто обучение по италиански, където и да си.
Преминавайки онлайн, нашето италианско семейство порасна отвъд ограниченията на локацията. Сега имаме курсисти от цяла България (che bello!), и от Европа. Това прави часовете още по-цветни, приятни и запомнящи се.

Yellow circle
Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!