7 преподаватели споделят. Киара

Киара, родена и отраснала сред хълмовете на Северна Италия и отлетяла от родното гнездо, за да открие света. Пътувала и живяла къде ли не, но от няколко години България е полу-постоянният й дом. Завършила е лингвистика и културни изследвания. Обича етимологията, природата и винаги, винаги готви нещо (и буквално, и преносно).

Кога за пръв път почувства, че имаш призвание за учител?

Бях още съвсем малка. Нареждах куклите в редичка, дръпвах им по една дъъъълга лекция, после ги изпитвах и им раздавах оценки…Винаги съм обичала училището. Освен това извадих късмет – имах някои страхотни  учители. Преподаваха със страст, окуражаваха ме. Това, което ми носи радост като преподавател,  е да виждам напредъка на курсистите. Да усещам желанието им за знания.

Кое е любимото ти място в Италия?

Терасата в родната ми къща, с гледка към Алпите.

Коя част от италианската култура най-много искаш  да споделиш с твоите курсисти?

Бих искала да споделя с тях способността на италианците да се радваме на живота. Това, че имаме желание да търсим и намираме удоволствие във всяко нещо. И невероятното ни регионално богатство.

Какво те изненада най-много в България и българската култура?

Колко сме сходни и колко неща споделяме. От общи изрази, поговорки, общи корени на много думи до отношението ни към много неща от живота.  

Назад