7 преподаватели споделят. Чинция

Чинция, сертифициран преподавател по италиански, завършила лингвистика. Говори няколко езика, но любимият й е китайският. Родена в красивата Лигурия, живее в Милано.

Кога се чувстваш успешна като преподавател?

Когато курсистите постигат целите си и най-вече когато виждам как с лекота правят нещо, което доскоро им се е струвало невъзможно.

Каква нагласа трябва да имат курсистите преди да започнат да учат италиански?

Трябва да са добри към себе си. Трябва да знаят, че в това пътуване ще ги придружават невероятни професионалисти, че не са сами. Трябва да се научат да имат търпение към себе си.

Какво ти помага в трудни времена?  

Съзнанието,  че съм дала най-доброто от себе си.  И увереността, че рано или късно всичко минава. Този Ковид период не е само негативен, макар че имаше много трудности – не можех да виждам близките и семейството си с месеци. Но научих много за себе си.

Кое е любимото ти място в Италия и какво винаги ти дава радост и те зарежда?

Най-много обичам морето, особено Лигурия, моят регион. Винаги ме зарежда мирисът на море, вечер навън с приятелки, ароматът на цветята през пролетта, добрата храна, моят приятел…

Кой аспект от италианската култура искаш най-много да споделиш с курсистите си?

Културата на храната и приятелството – храната за нас не е просто средство да се наядем, а най-вече социалната спойка, предтекстът, който използваме, за да общуваме.

Назад