Кулинарен урок по италиански с шеф от Тоскана

Времето е спряло в малкото борго Сан Гузме, заобиколено от прочутите лозя на Кианти, в самото сърцето на Тоскана. Тази кулинарна история започва в старинната кухня на “леля” (zia) Nara, с историите на жените от градчето и ехо на камбанен звън.  

Тук сме по покана на тосканския шеф Марта Чаппи, чиято страст и специалност са античните тоскански рецепти и качествените, семпли, традиционни продукти.

Тя ги изучава и преобразява така, че всеки да може да се наслади на автентична италианска кухня в дома си... Независимо дали се намира в Италия, Испания, България или САЩ.

Не можем да говорим за “пълно потапяне” в италианската култура и език, без да вдъхнем ароматите, без да усетим вкуса и чуем историте, от които са изтъкани традиционните италиански рецепти. Италианската кухня е монументална част от италианската култура и живот, и де факто - сладостна хапка след хапка, е покорила целия свят!

Затова, заедно с шeф Марта Чаппи, ви каним на един урок по готварство и италиански!

Марта ще сподели с нас страстта си към тосканската кухня като ни покаже тънкостите на приготвянето и историята на един от най-емблематичните италиански десерти - тирамису.

Това ще е урок по готварство + урок по италиански в едно.

Но всъщност "уроците" ще дойдат от мъдростта на италианските рецепти, от един неповторим и отминал?  начин на живот, от човешките истории, които те разкриват.

Какво знаете за значението на продуктите на тирамисуто, за страстта и съперничеството, които го съпътстват от самото начало? 

Защо е десерт, достоен за царствени особи, защо в първото име фигурира думата "супа"...?

Ще чуем не само историята на тирамисуто, но и историята на Марта - как се е породила страстта й към тосканската кухня; каква е реалността на един италиански шеф в Сиена в наши дни...

Ще чуем за нейната "леля" Нара, за това как е започнал фестивалът на Сан Гузме, за това как днес шеф Марта съчетава двете си страсти - към готвенето и преподаването на италиански.

Ако не успеете да се включите в този първи урок (местата са ограничени и вече - почти изчерпани), пишете ни, за да се опитаме да го организираме - с ново, различно, но също толкова емблематично тосканско ястие.

Надяваме се, че това ще се превърне в наша традиция, начин да опитаме заедно вкусовете на Италия, да задълбочим знанията си и усещанията си за нея и ...да я приближим още малко до сърцата си.

Най-семплите, автентични, местни продукти и майсторството на античните рецепти, претворени, подобрени за нашето съвремие

Назад