Италиански език за начинаещи

Ciao! Търсиш правилното място за първите си стъпки в италианския? Perfetto! С Долче Стилново ще учиш италиански само с първокласни преподаватели италианци, потапяйки се напълно в италианския  език и култура.

С нас твоят курс по италиански за начинаещи ще е свръх-ефективен, мотивиращ и забавен. Всеки урок ще е едно малко пътуване и среща с автентичната Италия. Ще ти помогнем да научиш италианския по възможно най-естествения начин. (Почти:) като на ваканция в Италия!  Скролни и виж с какво сме различни и как да се запишеш!

ONLINE
Начинаещи (А1.1)
24/6/2024
 - 
5/8/2024
360
лв.
360
 лв.
лв.
Понеделник и сряда:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
3
Почивни дни:

48 уч. часа на живо с професионален преподавател италианец. Ниво начинаещи (А1.1) е подходящо за теб, ако нямаш никакви или почти никакви предварителни познания по италиански.

В това ниво ще научиш:
Advantages icon
Да се представяш на италиански
Advantages icon
Да описваш предмет; човек; град
Advantages icon
Да опишеш заниманията си/свободното си време
Advantages icon
Мъжки и женски род; ед. и мн. число
Advantages icon
Сегашно време на правилните глаголи
Wait list
Light floating circle

Направи първата крачка към едно вълнуващо италианско приключение.

Italian angel sculptureYellow circle
1

Най-добрите преподаватели от Италия

С теб ще работят само първокласни преподаватели от Италия. Те имат опита и квалификацията, за да те улеснят максимално в процеса на учене. Освен това - обожават работата си, винаги са позитивно настроени и готови да те подкрепят

Изпитана методология

Използваме интерактивна методология на „пълно потапяне“ (преподаваме италиански на италиански). Стотици доволни курсисти казват, че нашата методология ги стимулира да научават неусетно и да прилагат на практика наученото веднага.

2
3

Практика от Ден 1

Има ли начин да се справиш с езиковата бариера? Направи така, че тя да не се появява. Говорим само италиански от първия ден. Редовната практика помага да превърнеш пасивните знания в активни.

Обучение на живо от всяка точка на света

Най-доброто от груповата динамика, онлайн света и индивидуалния подход. Удобството да участваш на живо, където и да си + възможността да гледаш запис.

4
Yellow circle
Yellow circleGreen circle

Програма на курса

Лексика и разговор
Да се представим на италиански
Колко е часът и какво правим?
Да опишем човек
Да опишем предмет
Градът: забележителности и описание
Свободно време
Италианска култура
Италиански градове
Италианците и свободното време
„Истинският италианец“: Как да го познаеш?
Най-важната граматика в това ниво
Мъжки и женски род
Единствено и множествено число
Съществителни и прилагателни
Сегашната форма на правилните глаголи
Глаголите „съм“ и „имам“
Структура на изречението

Бонуси

Онлайн класна стая

Безплатна онлайн класна стая с персонализирани упражнения и материали

Записи от занятията

Не пропускай нито урока по италиански, нито неотложния си ангажимент

Програма за лоялност

Отстъпка  за всяко следващо ниво и закупуване на учебни материали

Материали

Допълнителни материали за оптимални резултати при учене в дигитална среда

Подарък

Получаваш 10 % отстъпка, ако се запишеш 20 календарни дни преди курса

Yellow circle

За мен ли е методологията на „пълно потапяне“?

Щом си тук, значи имаш желание за нещо ново, различно и интересно, а ние те поздравяваме за това!

Ученето на нов език - особено красив като италианския - е вълнуващо и приятно. Нo всяко ново умение иска да положим доза усилие. Нашите преподаватели ще дадат всичко от себе си, за да може процесът да е приятен и интересен, но няма магическа формула за учене на език. Без правилната нагласа и малко усилие от твоя стана, няма да можеш да вземеш максимума от програмата.

Практика от Ден 1 означава, че твоят преподавател ще те стимулира да използваш италианския, който знаеш още от първия час. Не бързай да мислиш, че не знаеш нищо. Говорим за няколко лесни думи, които всички вече знаем – ciao, saluti, bene…

Отзиви от мрежата

Five stars testimonials icon
5.0 от 5
250+ гласа
Five stars testimonials icon

“В Долче започнах от нулата и извървях успешно целия път по овладяването на езика. Преди няколко години дори и не съм си представяла, че ще мога да говоря италиански свободно, както днес.”

Десислава Стаменова
Five stars testimonials icon

Oще от самото начало те предразполагат да говориш, което е супер за хора, които са по-притеснителни.

Полина Арабаджиева
Five stars testimonials icon

I would recommend Dolce Stilnovo 1000%, without any hesitation. The classes felt like a virtual trip to Italy - we were immersed in the language, culture, everyday life situations, etc. The pace of teaching and learning was the right one, enabling us to absorb and practice without feeling overwhelmed by the new grammar and vocabulary. I cannot wait to continue this learning adventure in the autumn. 😊

Annie Vitkova
Five stars testimonials icon

Преживяването в Долче Стилново надхвърли в пъти очакванията ми - уроците са приятни, леки, обогатяващи общата култура, но същевремнно и изключително ефективни! Напредва се бързо и неусетно се сваля бариерата, тъй като комуникацията е изцяло на италиански - още от ниво А1 всеки курсист говори свободно и разбира почти всичко!

Даяна Живкова

Предстоящи курсове

18 Jun
 - 
30 Jul
18 Jun
 - 
30 Jul
18/6/2024
 - 
30/7/2024
360
лв.
360
лв.
лв.

Начинаещи (A1.1)

Вторник и четвъртък:
19:00
 - 
21:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
22 Jun
 - 
3 Aug
22 Jun
 - 
3 Aug
22/6/2024
 - 
3/8/2024
360
лв.
360
лв.
лв.

Начинаещи (A1.1)

Събота и неделя:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
0
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
24 Jun
 - 
5 Aug
24 Jun
 - 
5 Aug
24/6/2024
 - 
5/8/2024
360
лв.
360
лв.
лв.

Начинаещи (А1.1)

Понеделник и сряда:
10:00
 - 
12:30
Оставащи места:
3
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list
3 Jul
 - 
14 Aug
3 Jul
 - 
14 Aug
3/7/2024
 - 
14/8/2024
360
лв.
360
лв.
лв.

Начинаещи вечер

Понеделник и сряда:
19:30
 - 
21:30
Оставащи места:
3
Почивни дни:
Научи повече
Sold Out
Wait list

Какво трябва да знам за курса преди да започна?

Преди да стартираш това вълнуващо пътуване, ще се опитаме да ти помогнем да изградиш правилна представа за това, което предстои.

01. Активно участие в час

Методологията на “пълно потапяне” предполага много практика и твоето активно участие в час. Онлайн сме, но няма разлика с физическа класна стая. Онлайн не значи, че е лекция или семинар, на който е достатъчно да отделяш малко или никакво внимание, докато вършиш нещо друго. (Оптимални) резултати се постигат с включена камера, пълното ти внимание и активно присъствие - участие в практиката и задачите, задаване на въпроси, проактивна обратна връзка. Ако предпочиташ пасивен метод (без твоето активно участие), нашите курсове не са за теб.  Ако не си склонен да участваш в практиките и в дейностите, предложени от преподавателя, няма да получиш добри резултати.

02. Формулата на успеха

Какво да очакваш от нас и какво да очакваш от себе си? Използваме интердисциплинарен подход, за да създадем оптимални условия за учене на италиански и потапяне в италианската култура. Но това е само базата, върху която ще стъпиш, за да стартираш това начинание. Успехът ти в курса е функция на времето и усилията, които ще вложиш.

03. Калибриране на очакванията

Значи ли това, че ако имаш зает график, не трябва да се включваш? Не, повечето курсисти са заети и учат “за удоволствие”. Но е важно да калибрираш очакванията си. Започни от целите си. Учиш за забавление или за изпит CELI? Знаейки целта, трябва да вложиш усилия и време, пропорционални на нея. В групите ще има курсисти, които учат за вдъхновение, но и немалко с конкретни цели, обвързани със срок (университет в Италия, работа, квалификации). Преподавателите изграждат подхода така, че всеки да може да преследва целта си и да напредва спрямо нея. Но за хармоничната среда в групата, всеки трябва да калибрира очакваният си, да поеме отговорност за собствените си възможности и напредък, и да не се сравнява с другите. Трябва да очакваш, че ще има курсисти, които изглежда напредват по-бързо и такива, които напредват по-бавно.

04. Приятно-трудно

Ученето на италиански е вдъхновяващо и обогатяващо. Но трябва да сме наясно, че ученето и усъвършенстването на нов език (или друго умение), е дългосрочен и трудоемък проект. Правилната нагласа е да очакваш, че ще има трудни моменти по пътя и при възможност - да се подготвиш за тях. Например - при тази методология често ще си извън зоната на комфорт. Защо? Много неща ще са ти непознати, а ние ще очакваме активно участие, ще очакваме да правиш грешки. За много от нас, да правим нещо, в което още не сме перфектни, е некомфортно. Но нека запомним, че “некомфортно” не значи “неефективно” или “безрезултатно”. Еволюционно сме устроени да бягаме от  трудностите и несигурността, но всеки процес на растеж включва и трудности, и дискомфорт (и страх от непознатото). Въпреки, че курсистите се фокусират върху “лекотата”, с която научават, или “приятния” начин, по който е поднесен материала, трябва да очакваш, че в някакъв момент ще ти е трудно (може да нямаш никакво време; да не разбираш аспект от граматиката - congiuntivo е добър кандидат; някой друг привидно да знае и може повече от теб). Каква ще е твоята стратегия тогава? Първата стъпка е да промениш нагласата си за пътуването, което предстои. Като всичко, което си заслужава, няма да бъде само приятно, а “приятно-трудно”.

Често задавани въпроси

Как се провежда обучението?

Обучението се провежда на живо в онлайн платформата Zoom. Преди началото на курса ще получиш линк, с който да влезеш във виртуалната класна стая. Запази го, тъй като ще използваш същия линк за влизане по време на целия курс. Учебните материали, домашните и допълнителните материали, както и записите от уроците се предоставят в отделна класна стая. Записите от занятията се пазят само два месеца след датата на публикуване, затова молим те, не забравяй да ги запазиш и на собствен носител.

Ще ми се наложи да пропусна урок. Това проблем ли е?

Едно от най-големите удобства на онлайн обучението по италиански е, че можеш да получиш запис, ако ти се наложи да пропуснеш урок. Това е голямо предимство, тъй като всеки урок е важен. Програмата на курса е оптимизирана така, че да получиш максимума за минимум време от обявените уч. часове (40 мин) за всеки курс. Въпреки това предимство, практиката на живо е едно най-важните неща, така че е хубаво да сведеш отсъствията до минимум.

Колко голяма е групата?

роят на курсистите в групите е оптимален за всяко ниво, така че всеки участник да може да получи внимание и да практикува. Стандартните групи са между 8 и 12 курсисти, но понякога има и по-малки групи. Минаималният брой участници е 6-тима курсисти. Научи повече в Правилата за записване: https://italianskieziksofia.bg/zapisvane

Как ще разбирам преподавателя, ако още не говоря италиански?

Твоят преподавател е обучен и сертифициран да преподава италиански език само на италиански (без език посредник). В началото той ще използва само най-лесните и всеобщо познати думи, като същевременно лека полека ще те стимулира да обогатяваш речника си. Постепенно твоят запас от думи ще нарасне и пропорционално на това преподавателят ще започне да се изразява по-сложно.

Учебните материали включени ли са в цената?

Всички материали, необходими, за да вземеш нивото, включително допълнителните материали, които преподавателят ще предоставя по време на курса, са включени в цената на курса.

Какви отстъпки мога да получа?

При записване 20 календарни дни преди началото на курса, получаваш 10% отстъпка. Ако вече си наш курсист, ще получиш информация за програмата ни за лоялност по имейл.

Устройството, от което се включвам, трябва ли да има камера и микрофон?

Микрофонът е задължително условие, за да участваш в курса. Без него няма да можеш да се възползваш от едно най-големите предимства: практиката на живо с преподавател италианец. Горещо ти препоръчваме да използваш и камерата винаги, когато можеш – така връзката с преподавателя и останалите участници ще е по-непосредствена, а резултат от курса - по-добър.

Ще получа ли сертификат?

За да получиш електронен сертификат за завършено ниво от Долче Стилново на италиански език, трябва да имаш 70% присъствие на часовете и успешно взет финален тест (над 60%), предаден най-късно 7 календарни дни след крайната дата на курса.

Важно: При определени обстоятелства, можем да направим изключение и да изготвим сертификат и при неспазен 7-дневен срок за предване, но в този случай е необходимо задължително да получим имейл от курсиста с молба срокът да бъде удължен. При спазен срок за предаване на теста, курсистите получават сертификата по електронен път до 2 седмици след проверка на теста.

Важно: нашият сертфикат се признава от повечето италиански университети, но някои университети имат специални изисквания. Молим да провериш какви точно са те и дали нашият сертификат ще ги покрие.

Искам и учебник на хартиен носител. Мога ли да получа такъв?

Материалите са дигитални и ще ги получаваш от нас в хода на занятията. Ако искаш да се сдобиеш с учебник на хартиен носител, който да ти е в допълнителна помощ за учебния процес (NB!: учебника не е задължителна част от програмата, а е за теб само ако имаш повече време и искаш допълнителни упражнения), можеш да ни питаш за наличности - в момента разполагаме с учебници за нива А2, В1 и В2. Като наш курсист имаш и голяма отстъпка от пазарната им цени. За учебник на хартиен носител, моля обърни се към офиса: office@dolcestilnovo.bg

Трябва ли да уча и самостоятелно, извън уроците?

Да, смятаме, че е необходимо и горещо препоръчваме да предвидиш и планираш време за регулярна самоподготовка още в самото начало. Твоят успех в курса и колко ще напреднеш са функция на времето и усилията, които ще можеш да вложиш.

Графикът ми е много натоварен, мога ли да участвам в курса?

Ние се опитваме да създадем оптимални условия за изучаването на италиански, но твоят успех в курса е твои ръце. Всеки курсист има различни цели - някои учат само за удоволствие и развлечение, други - за университет или професионално развитие. Нашите преподаватели познават индивидуалните цели и мотивация на всеки курсист и адаптират подхода си. Ако искаш да се включиш, но нямаш много време за самоподготовка (извън часовете), трябва да калибрираш очакванията си спрямо времето и усилията, които ще вложиш.

Light floating circleYellow circle

Complimenti!

Твоят първи имейл от нас вече лети към пощенската ти кутия. Желаем ти приятни мигове с нашата малка Италия и света на Долче Стилново! Но не се безпокой – няма да те бомбардираме със съобщения. Ще получаваш имейл от нас максимум няколко пъти месечно.

Mamma mia! Нещо се обърка. Опитай пак!